Rabu, 18 Ogos 2010

♥ Pameran Keranda Di Muzium Negara

Aku dan Kau

Sekali lagi kita jumpa, pameran keranda menjadi tempat tujuan. Sepanjang perjumpaan tadi, sikitpun aku tak rasa perubahan kamu, tapi gurauan kita tetap ada batasnya. Rasa macam tak bestpun ada, hehheehe... Yelah apa nak buat, kita kini cuma temenan....

Stop, cerita pasal pameran.. Tiket murah dan berbaloi2.


Dewasa RM2 engget je, 
kanak-kanak bawah 12thn percuma, aah ye ke? lupa pulak aku..
Kamera kena RM3 engget

Lagi mahal harga kamera dari tiket orang, uhuhu.. Sure korang akan rasa seram time nak beratur beli tiket, automatik rasa nak kennnn lah, nak cancellah.... Ditambah suara dan muzik2 yang pelik2, bunyi cengkerik. Pergghhhhhhhhhhhhhh...

Langkah pertama dipintu gerbang, kita di hidangkan dengan kuburan rangka manusia yang terdampar sepi. Cool lagi, alah apa sangat, kan :p.... Jalan punya jalan, baca punya baca, baru kitorang perasan, aku dengan dia je, amik kau.. Barulah datang seramnya, apalagi tiba-tiba rasa takut teramat. terus berjalan dakap berdakapan, peluk berpelukan dan pegang berpegangan, mana mungkin... Seminit lepas 2 baru ada orang join, trip kami cuma sayang sekali... dorang ni sengal sungguh, memekak je. Tahulah korang jalan dengan couple tak payahlah buat aku jelessss sampai macam 2 :p

after jummm, ini untuk tatapan kamu semua,
Selamat menikmati..

Selamat datang ke Pameran Keranda : 1 April - 20 Jun 2010 kemudian ditunda hingga 31 Ogos 2010, so sempat lagilah kalau korang nak tengok dengan mata sendiri.. terbaik wook..

Peralatan yang digunakan untuk urusan memandikan jenazah

Kereta Tarik Jenazah

Pengkebumian Batu Kepingan yang dijumpai di pesisir pantai di Lembah Bernam Negeri Perak

Keranda Buloh Masyarakat India dan Tok-tok Sami

Pengkebumian Tajau dimana mayat dimasukkan ke dalam tempayan

Keranda Emas Promethean yang bersadur emas tulin 14 karat
(inilah kumpulan budak2 yang bising tadi, spooiiiii)

Pakaian diraja yang akan dipakaikan kepada si mati



 Jenis-jenis Pengkebumian masyarakat dulu.
LUPA lak den, apo namo eahh..

Pengkebumian Lanoh

Pengkebumian Bateq
yang menarik, digantungkan di atas pokok

Senarai harga tiket masuk ke pameran dan kategoriNya

Tiket Masuk dewasa (Per Head)

keranda kanak2 dan someone

Ini ajalah yang dapat aku kongsikan, pening aku nak upload.. 
Gi lah tengok sendiri, best bebbbb.

Tiada ulasan:

Tiny Hand With Animated Rainbow Hearts