Selasa, 28 September 2010

Bonda Tercinta

Penyakit kencing manis juga dikenali sebagai diabetes mellitus. Penyakit ini menyebabkan ketiadaan atau kekurangan penghasilan insulin, atau badan bersifat rintang terhadap insulin. Insulin ialah suatu hormon yang dihasilkan oleh pankreas. Insulin berfungsi meningkatkan penyimpanan karbohidrat, lemak dan protein. Ia bertanggungjawab untuk proses glikogenesis, iaitu penukaran glukosa kepada glikogen dalam hati dan otot. Insulin juga menyebabkan lipogenesis, iaitu pembentukan trigliserida dan lemak. Ia juga menghalang pemecahan lemak dan meningkatkan penghasilan glukosa dalam hati. Kencing panas mak naik melambung-lambung '26', dokter dah turunkan ke '15', paginya naik semula '24', mak jagalah makan ye.. Risau tahap gaban dah ni..

mak tetiba tumpah darah.. ada kena mengena dengan kencing manis ke? tak pastikan so mooh kita ikuti punca dan sebabnya.. Xmgkin penyakin baru menjelma.. jeng..jeng..jeng

 22:45 - 05:06 bukan lebam menanti, tapi udah hampir sawan dibuatnya..
KECEMASANnya untuk MAK, TRAUMAnya untuk mereka yg menemani pesakit/pewaris si pesakit..

cuma bilik no3 yang berfungsi, adoiii panas hati.. 
keputusannya, disambung hari rabu nanti... eammmm, alasan kena jumpa dokter pakar bahagian yang berkenaan... so jawapannya to be continue rabu...

Rabu menjelma...
Assalamualaikum semua, baru balik hosp.. DR sudahpun menjalankan tugasnya yg mgkin sempurna baginya.. jawapannya masih 'tiada jawapan', disambung 24/11/2010... Apa 2411,no tidak.. mana boleh mcm ni.. tarikh 2 yg paling aku nanti2kan because big day utk dy.. Tidak No.. Aku dah cuba nk tarikh lain tp DR ckp, hari itu yg sesuai.. oik, terpapam aku sejenak, sejanak jelah..hehe.. apa alasan aku untuk melepaskam diri, mesti x bolehkan, apepun mekasih ye DR sbb berjaya sentapkan jiwa rindu aku yg sedang bergelora.. akhirnya ini kata2 aku "whatever lah DR, see you in 2411... so samalah dgn alkisah tentang misteri my mom... Wassalam.. nk sambung titon...dadadadad

Tiada ulasan:

Tiny Hand With Animated Rainbow Hearts