Jumaat, 11 Februari 2011

~ Hot Tiket @ Kehidupan

 Salam Ukhuwah dari Blogger Girl


Entry yang sangat bernyawa, why? sbb.............................. befOre that gegel nak merapu dulu, boleh? nak jugak... sebenarnya ramai yang cakap HOt Tiket UNTUNG, tapi saya tak pernah guna beli apatah lagi guna, abah ada jugak cakap murahlah kakak, cayOlah.. beli jelah tak rugi punya, bukan saya degil/ tak percaya tapi saya penguna celcOm 'bill Okeyz bukan tOp up mOpap, hehehe ..

Nak dijadikan cerita, hari sabtu lepas gegel bersantai dirumah my sister. Yang gegel cerita hari 2, ingatkan... Danau Resort, ingat? bagus2... Hp gegel tertinggal kat rumah. Maka fOn adik jadi mangsa utk saya mengayutkan diri, 'bapOk lamO kawe sembang 'dalam hati habislah credit kO dik, kikiki, kOrang percaya tak kalau aku kata, saya terperanjat separuh pOkkeh mcm tak terluak je baki, Oleh kerana kegayatan itu, bertambah yakinlah saya nak beli nO maxis semata2 untuk HOt Tiket. Hebatkan penangan Maxis ..


** Kredit to Maxis

ADA APA DENGAN HOT TIKET

Tambah Nilai Biasa RM15, masa mengumpat 42minute for 15day.
HOt tiket RM15, masa bersembang 40minute harga RM14, 1ooo SMS harga RM1oo jumlah RM114 tapi untuk 10days only.. Percuma dua hOt internet harga RM6, yg ini maybe untuk promosi kot.. tapi berbaloi baloi kan, upzzzzz..

(setuju murah angkat kening, tak setuju jerit sepuas hati) ehhehehe
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Sebenarnya bukan itu, gegel nak share walaupun gegel cerita tadi udah berjela2.. aahh marah, kan tadi gegel kata nak merapu dulu..senyum skek, nOw sila baca dengan bersemangat... 'jangan baca je, fahamkan sekali, baru dapat ILMU'  senyum lagi.. so sweeet.. bagus kawan2 gegel ni..

...Yang dikejar tak dapat yang dikendung berciciran...
(apa maksudnya, tahu ke?)

Petang tadi gegel berkesempatan melawat perangkap nak beli nombor kat Maxis, panjang lebar penerangan diberi, itupun sebab gegel yang gatal mulut tanya.. hehehe kalau tidak 'mmmmmm' yang adO tapi satupun gegel tak amik pusing, ahakz... kemudian gegel pulang dengan hati senang, sambil menyanyi lagi 'tanpamu - dr siti ft kris, angkara semangat sumangat nak berjimat :p, hingga gegel terlupa cabut kunci dari tombol pintu.. 

Syukur alhamdulillah gegel tak apa2 sepanjang gegel bersendirian dirumah hingga isyak tadi, bahaya nokz.. Bayangkan kalau ashben gegel lewat balik tidaaaaaaakkkkk' gegel tak sanggup nak fikir... aduhhh kenapa dengan gegel ni..

untuk yang ada jawapan sila kasi tahu gegel..
( JAWAPAN SAYA ADALAH MAYBE GEGEL __ )

- Gegel udah ketuaaaaa, sebab itulah gegel pelupa
- HOt tiket yang salah
- Kunci yang patut dipersalahkan kerna tak ingatkan gegel
- Saya ada jawapan lain...
- Senyum jelah, boleh ke?
-
-
-
-
andai ada yang jumpa tombol pintu berbunga2 mcm gambar atas 2, silalah ketok.. maybe tu rumah gegel.. Welcome to my House
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Dulu gegel guna bill sbb malas nak beli kredit tapi kini gegel jugak terpengaruh dengan promosi.. Tahniah Maxis

2 ulasan:

fadhdeela berkata...

mmg murah n berbaloi2 pakai hot tiket :P

Meh singgah: Lisa Surihani & Shaheizy Sam Bercinta??

AyeshaRamlee berkata...

nak jawap untuk yang Meh singgah: Lisa Surihani & Shaheizy Sam Bercinta?? .... mcm tak sesuai, tp jodoh ape2 boleh jd.. aminkan sahaja...

Tiny Hand With Animated Rainbow Hearts