Sabtu, 19 Mac 2011

TUTORIAL : Energy Saving MODE..

Selamat datang, kelas tutorial saya.


Nak tahu apa yang saya nak cerita pasal benda atas ni, benda ni lebih kurang mengurangkan tenaga dibumi kita, macam menyelamatkan bumi kita jugaklah..

Susah-susah, korang ikut ajalah step dibawah. Senang je pun :D

1) klik Design > Edit HTML > Jangan lupa tick ' Expand Widget Template '
2) Tekan serentak 'Ctrl + F' atau click R3 > masukkan code dibawah di ruang FIND tadi

<head>

3) Jumpakan code tadi, kemudian pastekan code bawah ini di ATAS <head> tadi


<script language="javascript" type="text/javascript" src="http://www.onlineleaf.com/savetheenvironment.js"></script>

4) Preview dulu, tunggu dalam seminit tengok jadi atau tidak, jangan lupa SAVE.



Jadi atau tidak, jangan lupa comment ye.. 

bolehlah saya jejak blog kamu pulak :D

16 ulasan:

Kenangan berkata...

jadi.. mekasih

s h i d a h TUPPERWARE berkata...

Jadi jugak, Thankz

NaDiA berkata...

dah jugak... jadi tau :)

b l O g g e r g i r l berkata...

Untuk Kenangan, Shidah, Nadia .. terima kasih sebab try tutorial sy..

The Games Bingo berkata...

Jadi jugak tau.. mcm2 ada dalam nie ye... TQ

A y e s h a Ramlee berkata...

@The Games Bingo mestilah jadi, bos kau ni kan bijak... :p

Miezah Ilyani berkata...

jadi larh.. thanks a lot..

A y e s h a Ramlee berkata...

@Miezah Ilyani alhamdulillah.. :)

my FELT shop berkata...

baby try... berjaya.... best, masuk sini.. ada mcm2 :)

A y e s h a Ramlee berkata...

@my FELT shop terima kasih ye B

3iya Acan berkata...

eiya try tutOrial akak, menjadilah... TQ ye

Ayesha Ramlee berkata...

@3iya Acan sama2

SABRINA berkata...

thanks :)

Ayesha Ramlee berkata...

@SABRINA sama2 sabrina

Sa'adah Mahamad Tajudin berkata...

jadi, terima kasih ye

Adeq or Nadia berkata...

saya ambil tuto ini ye.

Tiny Hand With Animated Rainbow Hearts