Khamis, 24 Mac 2011

Herba Khazanah Alam


Kapsul Minyak Kelapa Dara

Code: CVCOP
Saiz 500mg x 80biji
Harga Runcit RM40


1-Menyerupai lemak susu ibu.

2-Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, yang mengambil minyak kelapa dara sebagai sebahagian dari pemakanannya akan mendapati paras lauric acid dan capric acid bertambah secara ketara. (lihat keterangan terperinci dalam tajuk Kesan Pengambilan Minyak Kelapa Dara Pada Ibu-ibu Yang Menysukan Anak)

3-Anti Oksida (Mencegah atau melambatkan cell mati)

4-Antivirus dan antibakteria.
Lauric acid dalam minyak kelapa dara adalah 'medium chain fatty asid' yang mempunyai tambahan fungsi yang amat berguna untuk membentuk monolaurin di dalam tubuh manusia atau haiwan. Monolaurin adalah bersifat antiviral, antibakteria dan antiprotozoal. Monoglyceride yang digunakan oleh tubuh manusia atau haiwan berperanan memusnahkan lapisan atau kelongsong lipid pada virus, seperti HIV, herpes, cytomegalovirus, influenza, berbagai bakteria pathogen termasuk listeria monocytogenes dan heliobacter pylori, serta protozoa seperti giardia lamblia. Setengah kajian juga menunjukkan bahawa ia berfungsi sebagai antimikrobial.

Mahu lebih informasi, baca SINI
 

Dapat membantu meningkatkan daya tahan penyakit, merawat asma, resdung, migrain dan perbagai penyakit dalam perut. Tahan Metabolisma dan tenaga juga meningkat.

4 ulasan:

kiz berkata...

lumurkan ke seluruh badan..info menarik ni

b l O g g e r g i r l berkata...

@kiz hahaha, baru perasan.. tengah buat tadi, fon bunyi pulak tak sempat baca terus g tekan save.. ahahah, sorrryyyy sorrry

toyolkiut berkata...

ooo..
ada dlm bentuk kapsul ye..
nk jg cuba..

b l O g g e r g i r l berkata...

@toyolkiut minat ke?

Tiny Hand With Animated Rainbow Hearts