Isnin, 21 Mac 2011

TURORIAL : Komen Belog Dalam E-mail

kemarin sy betul2 rasa busan tahap unta :p, maka bermulalah sesi godek mengodek dan aleh2 sy jumpa ayat ni comment notification email atau dalam bahasa melayunya email pemberitahuan ulasan - pelikkan, takpe kita try dulu..

memandangkan saya berjaya, so skang sy ready nak share dengan kengkawan semua.. :)

mula2..
1) klik Setting > Comments
'kalau tak jumpa, tengok gambar bawah ni..'


2) udah jumpa bukan, cari ayat bawah ni pulak 'Comment Notification Email'. Taipkan email korang dekat kotak besar lagi gabak tepi ayat tadi, mcm bawah nie. Then jangan lupa save.

3) Login email yang korang masukkan tadi, akan ada macam aku punya ni.. itupun kalau ada yang hantar komen selepas korang buat benda nie..


faham tak agaknya, coz aku rasa mcm belit2 je ayat aku 2.. :)


Tiny Hand With Animated Rainbow Hearts