Selasa, 7 Jun 2011

TUTORIAL : Hilangkan Word Verification Pada Ruangan Comment

Selamat datang ke kelas tutOrial bersama Cikgu :p Ayesha Ramlee

saya tahu benda ni maybe dah lama tapi memandangkan masih ada yang biarkan segitu,
jadi saya terpanggil untuk hilangkan word verification yang menganggu sesetengah blogger untuk memberi comment..



nampak tak ayat dersep, ha itu adalah yang dimaksudkan...
berlaku bila kita nak post comment, sahaja.

cara untuk hilangkannya..

- Dashboard --> Settings --> Comments
- Then cari Show word Verifrcatin for Comments a.k.a macam gambar bawah ni ha.. okey..


*bertindak mengikut arahan, jadi click kat NO. jangan lupa tekan SAVE.. siap..


bila korang check semula akan jadi seperti gambar bawah ni...

: nak share boleh aje, syarat linkkan kembali di blog ayesha ye... Tq

6 ulasan:

PinKy MoMMa berkata...

betul2 benda ni menyenangkan kawan2 utk komen ;)

nice entry dik..

A y e s h a Ramlee berkata...

@PinKy MoMMa mekasih kak... :)

Puanbee2 berkata...

buat jenis pop up ayesya baru senang ...

The Games Bingo berkata...

yang penting saya da berjaya buat.. thanz kak

A y e s h a Ramlee berkata...

@Puanbee2 ooh eakkkk... orait kak

A y e s h a Ramlee berkata...

@The Games Bingo sama2..

Tiny Hand With Animated Rainbow Hearts