Rabu, 13 Julai 2011

TUTORIAL : Sticky Mode



Korang perasan tak kalau join contest kat blog mesti ada ayat "entry melekat" lah or ayat-ayat apa sahaja asalkan melekat, whatever. Ha, itulah 'Sticky Mode'
- Tulis entri/post dan publishkan seperti biasa.
- Kemudian pergi ke Design >> Posting >> Edit Post 
( Pilih post mana yang nak di jadikan sticky post dan kemudian klik Edit. )
- Klik Post Option >> kemudian pilih setting Post Date and time, macam bawah nie


 - Dah jumpa tukarkan tarikh dan masa berapa lama korang nak post ini di jadikan sebagai sticky post.
- Dah siap klik publish post, SIAP

* Selamat Mencuba :)

4 ulasan:

^^nu[dd]yra^^ berkata...

thank u akak ;) serius mmg xtau buat pon...hahahha...nnt nak cuberla ...

^^nu[dd]yra^^ berkata...

akak, saya dah buat tapi x boleh la ...

http://ceriterachentanuddyra.blogspot.com/2011/07/ala-x-boleh-la-akak.html

A y e s h a Ramlee berkata...

@^^nu[dd]yra^^ takpe, ilmu kita kena share :)

A y e s h a Ramlee berkata...

@^^nu[dd]yra^^ ok, akak datang sekarang... :)

Tiny Hand With Animated Rainbow Hearts