Rabu, 23 November 2011

TUTORIAL : New Version ShoutBox

♥ ♥ Assalamualaikum ♥ ♥

Malam ini saya tertarik 'kau memang tembam', :) untuk buat tutOrial shoutbox design baru..

Sila ikut step by step ye, kalau tidak pening nanti.. hehehe

1) Click SINI dulu

2) Click button Sign Up Now, then isi apa sahaja yang diperlukan macam gambar bawah ni. Kemudian jangan lupa button Start uing ShoutMix



3) Kemudian jika lengkap semuanya, akan muncul kotak mcm ini.


4) Buka email yang korang daftar tadi. Click pulak mcm dalam kotak purple 2


5) Confirm keluar macam bawah ni kan? okey, kalau YA jawapannya. Betullah tu :) Sekarang jangan senyum lama-lama, terus click Create Shoutbox dan button Create

&  

6) Last sekali, keluarlah kotak macam bawah ini


* untuk kotak yang saya bulatkan, pandai-pandailah korang guna pakai agar dapat apa yang dikehendaki. Lepas tu klik Embed dan ikut je seperti biasa... 

semoga berjaya!! tapi kalau tak jadi, msj saya tau :D

2 ulasan:

Mrs.Afiq berkata...

TAG KAMO = http://widiafiq.blogspot.com/2011/11/1-dunia-blog-anda.html

~WIDIA

Ayesha Ramlee berkata...

@Mrs.Afiq

toceh2

Tiny Hand With Animated Rainbow Hearts