Rabu, 30 November 2011

TUTORIAL : Cute Background for Blogspot

Selamat datang, kelas tutorial saya.

PHOTOBUCKET

1. Click SINI
2. Pilih je mana-mana gambar yang korang suka
3. Copy Direct link macam gambar bawah ini


CHERRYBAM

1. Click http://www.cherrybam.com/
2.  Scroll sikit ada kotak background, pilih salah satu then click
 3. Lepas itu pilih lagi background yang betul-betul korang suka, then click je
4. Right click kat gambar tu, klik View Background Image, nanti jadi macam bawah ini, yang saya merahkan itulah URL gambar atau Save Image As




* macam mana nak guna? nanti saya bagi tahu :D

Macam mana nak guna, tekan SINI

2 ulasan:

3iya Acan berkata...

suka photobucket punyalah. cz bam2 tu mcm serabut sikit :p

Ayesha Ramlee berkata...

@3iya Acan betul pun :p

Tiny Hand With Animated Rainbow Hearts