Rabu, 26 Januari 2011

~ +6289694983040

Hahhhahahahah padan muka ko pOkcik, satu malaya udah tahu pembOhOngan kO sebenarnya.. Nampaknya kO kena tukar cara lainlah ye.. :) takpun elOk pukcik duduk je dale balai tu, tak susahkan Ogre..

Kenapa masih ada manusia yang nak amik kerja mudah mcm ni, marah sangat2 ni.. Maybe wrOng numbers macam yang bebudak Office cakap, tp takkan asyik salah je kan.. Last mOnts udah kena, ini kena lagi. Bukanlah kemarOk nak besar2kan benda cinOnet mcm ni tp tak sukalah..
TAK SUKA.. TAK SUKA

Mulanya ingatkan nak repOrt pOlis, puas cari nO fon dalam tenet tp tak jumpO.. Yang adapun nO balai pOlis Kuala Lumpur = 032415522, bOleh ke? kurang satu nO nOks
MARAHnya..


- First : Sorry sebab gambar kurang jelah
- Keduanya : Biau aku aja yang baca dan terangkan kat demO semuO ye lagipOn kawe meme pandai membaca, hehehe... Tapi kalau kOrangpun pandai macam aku, silalah baca sendiri ye... :)

++++++++++++++++++++++++++++++++++++

tOlOng bagi kredit maxis RM30, ke number phOne baru Pakcik 0128147159 pakcik lagi ada masalah kat balai pOlice, tak payah call kejap pakcik call.

- Pakcik ni gemar tukar nO agaknya, last day nO lain. ni lain lagi..
- Ayat dia dalam msj dalam gambar tu mcm bahasa indOn..
- Pandai pulak ckp jgn call..
- Ejaan mexiz pun salah..
- Eloklah kau duduk dalam tu pakcik oooooooi...

...banggang betul, tak sedar deq untung...
masuk sini, halal ke haram ni

silalah baca kalau nak tahu lebih lanjut

Rabu, 19 Januari 2011

~ Men MaCak-macak

Rabu, Januari 19 2011

Ayam Masak Lemak Chili Padi
+
Hati Ayam Masak Kicap

aku memg tak pandai masak, tapi untuk tekak sendiri tersangatlah sedap dan berseleranya.. yang penting my chenta cayang belum pernah komen momen lagilah bab masakan aku ni, itu lebih penting kan, kan, kan...


Bahan-bahannya:
Ayam
Serai di titik/ ketuk
Kentang di belah ompek
Bawang kocik
Bawang Putih
Cili Padi
Halia
Asam Gelugur @ Asam Keping
Kuncit Hidup
Santan Pekat
Santan Cair



Hasilnya, jemput temgok + makan... kenapa tak pedaspun, banyak cili sebenarnya.




Bahan-bahannya:
Hati Ayam semestinya
Bawang Merah hiris
Bawang Putih hiris
Halia hiris
Kicap Manis
Minyak
Asam Gelugur

Khamis, 13 Januari 2011

TUTORIAL : Tukar Cursor untuk Computer /Leptop

Sedang Cik Ayesha melepak kat dunia fantasi nie, tiba2 jumpa web nie. Saje2 try, aleh2 'alhamdulillah berjaya', so berani lew cik ayesha nak share ngn U all semua..

  1. Click Laman WEB ni , yang akan membawa anda ke dunia fantasi yang lain.
2.   Kemudian, pilih CATEGORIES 'arrow', sebelah kiri.


3.   Udah jumpa bukan, click design korang suka 2. 

4.   Lepas 2, tengok belah kanan. Dalam kotak YOUR SELECTION, itu adalah pilihan arrow yang dipilih tadi.


5.   Jangan lupa click pulak 'MAKE THIS MY CURSOR!' (kotak purple)

4.   Done.

Lihatlah hasilnya, semoga berjaya

Selasa, 11 Januari 2011

~ AKu Masak, Percaya TAK?

Smlm petang, makan dah tapi tak puas. Sikit sangatlah, tu yang masak hari ni..Sedap @ tidak, hanya tekak aku yang rasa. Ashben tak makan mee, tapi kalau keaw teow dialah hantunya. Tapi aku dah muak pulak...

Bahannya simple jer



Bahan-bahan: 

bawang merah
 bawang putih
halia (1 inci)
sup bunjut
serbuk ketumbar
jintan manis
jintan putih
kayu manis
buah pelaga
bunga cengkih
bunga lawang

Cara menyediakan masakan:

# Rebuskan isi ayam, kemudian angkat.

# Tumis bawang merah, bawang putih dan halia sehingga wangi. Masukkan kayu manis, buah pelaga, cengkih dan bunga lawang. Setelah naik baunya, masukkan air rebusan ayam tadi bersama sup bunjut.

 # Biarkan sehingga kuah mendidih kemudian ditambah garam, serbuk perasa serbuk lada hitam dan lada putih.


Cara membuat sambal kicap:

chili padi
Air secukupnya
Sedikit kicap pekat
Garam secukup rasa

Cara membuatnya:
# Campurkan semua bahan di atas dan mesin hingga lumat kemudian didihkan. 
  • Mee Kuning mesti direbus terlebih dahulu kemudian ditoskan, kalau tak mesti rasa asidnya.


Bahan hiasan lain:

200 gram daun sup dipotong

100 gram bawang goreng
  
Isi ayam di carik2


Jemput makan.... :)

Ahad, 9 Januari 2011

~ Cupcakes

Limo januari satu sombilan lapan poloh ompek, sokarang sudah tahon duo ghibu soboleh, makno ahhe sudah duo poloh tujuh tahon belalunyo sojarah kelahiran soorang bayi lolaki yang tak berapo ensem kek kolumpoh ni, cuma jam borapo den lupo sbb bukan hari den. Tapi den raso malam kot, sobab dio gholap tak mcm den corah kulit ahhe, den lahir jam seplo ompek minit pagi.

Ini bermakno, laki den dah duo poloh tojoh tahon. Tua ke dia? apopun den syukur sbb kami masih diberi kesempatan untuk bersama, mengecap kebahagiaan. Aminnnnnnnnnnn..

Dan oleh kerana itu, den nak wish lagi kalaupun mungkin da basi kot. Happy Birthday to My chenta cayang, Azrie Bin Mohammad Noor. Nak share sikit, sebab birthday dialah kami saling mengenali, tapi belum jatuh cinta lagilah dan first time jugak aku jumpa keluarga dia. seram + takut orang kata, tapi aku tak rasa gementar langsung, cehhh poyonya. Tapi serius ckp, dari pagi sampai tengah mlm aku bertepek kat rumah dia. biasa je rasanya, borak mcm dah lama kenal..

Di atas mengigati sejarah kelahirannya, aku membuat kejutan yg tak berapa nak terkejut sbb awal2 mamat ni mcm dah agak dah. heheheh... Padahal semalam baru bagi cakes kat dia



cupcakes colourful dari Erin's Homemade 

** Siapa kata murah tak sedap, korang silap okey.. kalau tidak mana mungkin aku order lagi dan lagi dan lagi (repeat), kiranya tempahan aku yang ketigalah ni... siap ada delivery lagi tau...



selepas di upgrade . suka suki je kan, + lilin je..



Suka picture ni, sbb rasa life lengkap. Rindu my family, semua ada dalam picture 2. 
- atas kiri : Along (1), Angah (2), Alang (3), Andak (4)
- Duduk Bawah : Abah, AKU yg comel momel (5), Dek Dha (6), Nard (7), Mak 

7 puteri semuanya.. bestkan :)




sayang nak makan



Untuk Tempahan : Erin (+6019-2421127), itulah yang tercatat atas kertas cenonet tu ye. calling molling cepat....



habis jugak.. thanz erin

Rabu, 5 Januari 2011

~ Trilogi Cinta

Trilogi Cinta merupakan telenovela melayu terbaru yang akan ditayangkan di RTM 1 mulai 2 Januari 2011 setiap hari Ahad, Isnin dan Selasa. Trilogi Cinta diadaptasikan daripada kombinasi 3 novel popular daripada penulis yang tidak asing lagi iaitu Sharifah Abu Salem – novel Tak Seindah Mimpi, Tak Semanis Impian dan Tiada Lagi Mimpi. Jam tayangan telenovela Trilogi Cinta ini bermula jam 10.00 malam di TV1.


Drama Trilogi Cinta sebanyak 40 episod ini menggandingkan Fouziah Gous dan Rosyam Nor sebagai pelakon utama dan turut dilakonkan oleh beberapa pelakon terkenal yang lainnya seperti Amyza Adnan, Mak Wan, Roslan Salleh, Siti Fazurina, Aida Khalida dan Nazim Othman.


korang kena baca sinopsis yang aku taip sat lagi tau, confirm korang tergediq2 nak tengok. hehehe. Apapun kita kena support drama melayu beb, walaupun bagi aku entahlah. Aku taklah minat sangat, sebab mcm over je. merapu2 sikit, itu pendapat aku bukan korang. :p
apapun sebab Rosyam Noor aku tengok, i like...... :)


Sebelum tu, hari ini masuk episod ke-3. 3 kali aku layan dan 3 kali aku mcm bengkak hati/rasa mcm nak empuk2 je 2-3 dramatis dlm ni. poyo,over pun ada maybe itu watak dorang kot. tahniah jugaklah kan...


Sinopsis Telenovela Trilogi Cinta

Kisahnya bermula dengan mengambil latar situasi berlaku selepas tamat peperiksaan STPM, Norjinah terpaksa memilih untuk menjadi pembantu rumah Razif kerana tidak tahan selalu dimarahi oleh dileteri oleh bapa tirinya, Pak Badar.

Perkara itu dicadangkan abangnya, Anuar yang pernah menjadi pembantu peribadi Razif, pemilik Raz Corporation dan juga salah seorang ahli lembaga pengarah Mawar Holdings milik keluarga isterinya.
Kedatangan Norjinah ke rumah Razif, di saat Razif berdepan dengan masalah rumahtangga apabila isterinya Salmi, meninggalkannya untuk bersama lelaki lain, Amir. Salmi meninggalkan Razif kerana jatuh cinta dengan rakan perniagaannya itu.

Kerana cinta yang mendalam, Razif sanggup mengambil Salmi semula apabila Salmi dtinggalkan oleh Amir selepas terlibat dengan kemalangan. Salmi dibawa pulang ke rumah dan diberi layanan yang tidak berbeza oleh Razif. Sikap Razif membuatkan Norjinah kagum dan menghormatinya. Razif memaafkan semua kesilapan masa lalu Salmi. Salmi sangat terharu pengorbanan Razif.

Salmi yang menjadi serba-salah dan kekurangan telah menyarankan Razif berkahwin dengan Norjinah tambahan lagi anak-anaknya Balkis dan Ameera rapat dengan Norjinah. Badrul, adik Salmi amat kecewa dengan perkahwinan mereka kerana telah jatuh cinta dengan Norjinah. Pak Badar, bapa tiri Norjinah menabur fitnah bahawa mereka berkahwin kerana telah terlanjur. Norseha pula memberontak untuk ke Kuala Lumpur. Hasratnya tercapai dan menetap di rumah Razif dan Norjinah setelah Salmi meninggal dunia. Norseha selalu menggoda Razif dan tidak henti mencari peluang. Norseha didapati mengandung setelah dinodai Shahrul adik bongsu Salmi.

Kehidupan Norjinah terus dirundum pelbagai sengketa tapi mujur Razif dan ibunya Mak Nab selalunya menyokongnya serta anak-anak Razif memberi kekuatan kepadanya.

Lalu bagaimanakah kesudahannya? Mampukah Norjinah dan Razif mempertahankan ikatan cinta mereka meskipun pelbagai halangan yang mendatang? Sejauh manakah Razif dan Mak Nab mampu meneruskan usaha membela Norjinah?

Credit to : Budiey

Ahad, 2 Januari 2011

~ Dunia Baru, Baru Tukar

02 Januari 2011
Dunia Baru, Baru Tukar adalah ayat merapu dari aku untuk tahun ni :p

nak share, backgrounds baru..

To apply this background:
1.  Log onto your blog.
2.  Click on your 'Design' tab or 'Layout' tab.
3.  Click 'Add a Gadget'.
4.  Click on the (+) sign next to 'HTML/JavaScript'.
5.  Paste the entire code in that space.
6.  Click 'Save' and you now have a new HOT blog!
-
-
-
-


Instructions
Artwork Information: teen blog banner

** untuk ayat2 kat dalam banner tu korg edit kat web ni
http://www.picnik.com/




Copy & Paste This Code:



<script>document.write(unescape("%3Cstyle%20type%3D%22text/css%22%3E%0Abody%20%7B%20background-image%20%3A%20url%28%22http%3A//thecutestblogontheblock.com/backgrounds/LifeofaTeen.jpg%20%22%29%3B%20background-position%3A%20center%3B%20background-repeat%3A%20no-repeat%3B%20%20background-attachment%20%3A%20fixed%3B%20%7D%0A%3C/style%3E%0A%3Cscript%20type%3D%22text/javascript%22%3E%0Avar%20div%20%3D%20document.createElement%28%27div%27%29%3B%0Adiv.setAttribute%28%27style%27%2C%22position%3A%20absolute%3B%20left%3A%200px%3B%20top%3A%2030px%3B%20z-index%3A%2050%3B%20width%3A%20150px%3B%20height%3A%2045px%3B%22%29%3B%0Adiv.innerHTML%20%3D%20%27%3Ca%20target%3D%22_blank%22%20href%3D%22%20http%3A//www.thecutestblogontheblock.com%22%3E%3Cimg%20border%3D%220%22%20src%3D%22http%3A//www.thecutestblogontheblock.com/images/tag.png%22%3E%3C/a%3E%27%3B%0Adocument.getElementsByTagName%28%27body%27%29.item%280%29.appendChild%28div%29%3B%0A%3C/script%3E"));</script>

** Selamat Berjaya @ nak lagi senang korang click je web nye...
Tiny Hand With Animated Rainbow Hearts