Ahad, 27 Februari 2011

~ Give Away dari Magrib!"

Assalamualaikum reader.. Nak tanya ni, ada sesiapa yang terbaca kisah ciptaan gegel yang berbunyi Destinasi ke Destinasi, ingat nak sambung kembali.. Before that hati dan mata tertarik nak join Giveaway dari Magrib dulu. Bukan sebab hadiah dari SINGAPURA (walau bercita2 tinggi nak menang =D)

Nak join jugak ke, just SINI <--- click sekuat hati :p


sebelum 2, baca syarat2 dulu beb...

1) Pertama sekali, kena la Follow blog gua..  penting tuh. gua check sapa tak follow.. hehehe.. ikut keikhlasan lah..
---> Followers (831)

2) Buat 1 entry simple gila! takyah nak panjang lebar. 
---> Yess boss

3) Entry kena ada gambar kat atas tu ea.. "magrib give away"
---> Done

4) tajuk entry? "Give Away dari Magrib!"
---> Ohh, okey..

5) tak payah nak letak header kat sidebar...
---> Nak letak jugak, kena marah tak?
(gegel balik yang tanya, hahahah) jwp ye..

6) tak payah letih letih jawab soalan.
---> Macam 2 pulak, okey je

7) yang penting.. anda kena TAG seorang sahaja... make sure dia tahu ea.. nak tag lebih pon buleh! tak kesah dan.. lagi suka ada lah! hehe
---> Okey kalau lagu 2, gegel tag 3 ogre

~ tarikh tutup 28 Feb 2011! ~

..jom join beb..


~ BLURRRRRRRRr




Jumaat, 25 Februari 2011

~ "Our Memory Photo Contest"


Followers (107)


Ratu Zombi PSDC
a.k.a
dari tanah kita datang dan dari tanah jua kita kembali



 
Tarikh Tutup : 01/04/2011

Khamis, 24 Februari 2011

~ fuyoooOOo

The king's Walkway - Laluan pejalan kaki paling bahaya di dunia

The king's Walkway boleh dianggap satu daripada laluan pejalan kaki yang paling bahaya di dunia terletak di El Chorro, dekat Alora di malaga, Sepanyor. Bukan untuk mereka yang takut dengan ketinggian.


The Great Blue Hole of Belize - Lubang di lautan terdalam di dunia

Jika kamu datang berdekatan pantai Belize, anda mesti melawat Great Blue Hole, salah satu daripada keajaiban alam. Great Blue hole terletak di Beliza, 60 batu daripada bandar Beliza. Dipercayai lubang di dalam lautan terbesar di dunia.

 
Hashima - Pulau hantu yang ditinggalkan

Pulau Hashima, digelar 'Pulau Hantu' keana ditinggalkan penghuninya.

Rabu, 23 Februari 2011

Ahad, 20 Februari 2011

Isnin, 14 Februari 2011

~ Imaza93 1st Giveaway !

a.k.a GIVEAWAY

di tag oleh tuan tanah 'imaza93'

syarat-syaratnye ,
---> udah lama akak follow, maknaNya untuk menang 'cerahkan', hehehe

2)LIKE fan page blog ni :)
---> i LIKE to

3)Buat 1 entri tentang contest ni(simple jee)
tajuk Imaza93 1st Giveaway !
*letak banner tu skali and link kan .
---> Beressss

4)Tag sekurang-kurangnya , 2 orang je(pastikan depa taw)
5)Anta link post korang tu , dekat comment ni .(comment ni je taw)
---> Ini link ciptaan saya, :)
okeyy , tu jee..senang kan ?
= eammm, senanggggg apapulak susahhhh :D
  
closing date - 13 Apr 2011 = lamanya.... :)

Jumaat, 11 Februari 2011

~ Hot Tiket @ Kehidupan

 Salam Ukhuwah dari Blogger Girl


Entry yang sangat bernyawa, why? sbb.............................. befOre that gegel nak merapu dulu, boleh? nak jugak... sebenarnya ramai yang cakap HOt Tiket UNTUNG, tapi saya tak pernah guna beli apatah lagi guna, abah ada jugak cakap murahlah kakak, cayOlah.. beli jelah tak rugi punya, bukan saya degil/ tak percaya tapi saya penguna celcOm 'bill Okeyz bukan tOp up mOpap, hehehe ..

Nak dijadikan cerita, hari sabtu lepas gegel bersantai dirumah my sister. Yang gegel cerita hari 2, ingatkan... Danau Resort, ingat? bagus2... Hp gegel tertinggal kat rumah. Maka fOn adik jadi mangsa utk saya mengayutkan diri, 'bapOk lamO kawe sembang 'dalam hati habislah credit kO dik, kikiki, kOrang percaya tak kalau aku kata, saya terperanjat separuh pOkkeh mcm tak terluak je baki, Oleh kerana kegayatan itu, bertambah yakinlah saya nak beli nO maxis semata2 untuk HOt Tiket. Hebatkan penangan Maxis ..


** Kredit to Maxis

ADA APA DENGAN HOT TIKET

Tambah Nilai Biasa RM15, masa mengumpat 42minute for 15day.
HOt tiket RM15, masa bersembang 40minute harga RM14, 1ooo SMS harga RM1oo jumlah RM114 tapi untuk 10days only.. Percuma dua hOt internet harga RM6, yg ini maybe untuk promosi kot.. tapi berbaloi baloi kan, upzzzzz..

(setuju murah angkat kening, tak setuju jerit sepuas hati) ehhehehe
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Sebenarnya bukan itu, gegel nak share walaupun gegel cerita tadi udah berjela2.. aahh marah, kan tadi gegel kata nak merapu dulu..senyum skek, nOw sila baca dengan bersemangat... 'jangan baca je, fahamkan sekali, baru dapat ILMU'  senyum lagi.. so sweeet.. bagus kawan2 gegel ni..

...Yang dikejar tak dapat yang dikendung berciciran...
(apa maksudnya, tahu ke?)

Petang tadi gegel berkesempatan melawat perangkap nak beli nombor kat Maxis, panjang lebar penerangan diberi, itupun sebab gegel yang gatal mulut tanya.. hehehe kalau tidak 'mmmmmm' yang adO tapi satupun gegel tak amik pusing, ahakz... kemudian gegel pulang dengan hati senang, sambil menyanyi lagi 'tanpamu - dr siti ft kris, angkara semangat sumangat nak berjimat :p, hingga gegel terlupa cabut kunci dari tombol pintu.. 

Syukur alhamdulillah gegel tak apa2 sepanjang gegel bersendirian dirumah hingga isyak tadi, bahaya nokz.. Bayangkan kalau ashben gegel lewat balik tidaaaaaaakkkkk' gegel tak sanggup nak fikir... aduhhh kenapa dengan gegel ni..

untuk yang ada jawapan sila kasi tahu gegel..
( JAWAPAN SAYA ADALAH MAYBE GEGEL __ )

- Gegel udah ketuaaaaa, sebab itulah gegel pelupa
- HOt tiket yang salah
- Kunci yang patut dipersalahkan kerna tak ingatkan gegel
- Saya ada jawapan lain...
- Senyum jelah, boleh ke?
-
-
-
-
andai ada yang jumpa tombol pintu berbunga2 mcm gambar atas 2, silalah ketok.. maybe tu rumah gegel.. Welcome to my House
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Dulu gegel guna bill sbb malas nak beli kredit tapi kini gegel jugak terpengaruh dengan promosi.. Tahniah Maxis

~ Call Me Like a Gorgeous

Contest.. Contest.. dan Contest
ADA APA DENGAN CONTEST?

Saya udah tahu kenapa sejak pagi tadi denyutan jantung bergerak lebih pantas..... Nak tahu ke? mesti nak kan, korang memang suka je nak tahu kan.. ahakz.. Seriously memang semangat nak nulis entry kali ni, sebab akhirnya 1 malaya akan tahu nama KG perangkap best name saya dalam keluarga besar lagi bahagia 'RAMLEE Adam.. NOOOOO, bukan hadiah orait.bueaakkkk, walaupun tak sabar nak tunggu 14 feb 'bukan hari kekasih, tau', coeeihhhh... Okehy, nanti u all tahulah kenapa.. Cuma kalau nak tahu, baca lebih lagi 'membaca itu amalan bijak'. Before that nak wish thanz to cik inchik ppp empunya contest yang sudi tag saya.. TAJUK 'i like' ( gorgeous ke? ) sure nokz...... senyum sikit....


....syarat yang wajib @ dalam kata lain, patut korang tunaikan....
senang je..jom baca + sertai
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
1.   Upload satu gambar. Tak kisah gambar apa pun. Yang penting kat gambar tu korang letak nama samaran korang yang gojes tu. Markah extra akan diberikan kalau gambar tersebut ada kaitan dengan nama korang atau cerita disebalik nama korang.



2.   Ceritakan kisah disebalik nama samaran korang yang gojes tu. Tak payah susah susah buat panjang lebar.
----> Antara mereka diatas berkata, my voice, my tidur dan yang paling penting kependekan yang mewarisi  segalanya bakat arwah nenek side Abah so nama KG 'Cek Peah' & KL 'ayesha' hehehe...

- Cek Peah a.k.a Ayesha 'Gorgeous kan? tahu dah...' mekasih ye, ahakz
- Ayesha kenapa? my full name is Siti Aishah bte Ramlee.. :p

3.   Masukkan banner contest  " Call Me Like a Gorgeous" dan link kan kepada entry contest ni.
----> Done

4.   Korang kena tag 4 orang blogger then bagitau yang diorang telah ditag.


5.   Masukkan link contest yang anda buat kat linking kat bawah ni. Kalau tak letak macham mana nak  tau korang join ke tak !
----> Done

6.   Nak follow ke xnak follow tu lain punya hal. Tapi yang penting,kalau korang dipilih sebagai   pemenang,tapi tak ada apa-apa respon...pemenang baru akan dipilih.. Melepass makk.
----> Saya nak follow jugak, biarlah apa orang cakap sekalipun... hhihi.. 161 adalah saya.. tantik kan... kikikih

7.   Due contest ni sehingga 11 March 2011,1159pm.
----> Orait bebehh

8.   Habuannya sangat superb. Dan akan diberitahu pada 14hb Februaru 2011 nanti.
----> Lagilah jantung berdupdap2 dengan laju... 3 hari lagi tp ibarat 3 purnama


Tapi kalau korang nak join jugak, click Contest " Call Me Like a Gorgeous"

Khamis, 10 Februari 2011

~ Blur perangkap Tergamam

..SESI LEPAS GERAM..

...AKHIRNYA TERJAWAP SUDAH, SAMPAI HATI KAN...
-
-
Mesej tak pernah reply, fOn asyik Off dan sebelum saya serabut tahan sincan, mencari awak yang hilang entah ke mana, terus i call mama... bijakkan, okey senyum skek. hehe...

tapi inilah berita paling sawan unta yang saya dengar, 'ayesha tak tahu ke?' kan DIA terima tawaran kijO tu. Syukur alhamdulillah, awak makin maju. Cuma dulu janji tOk bOh tinggalkan kawe sOre kat sini, ngapO mu gi U.S tOk kecek kat kawe dulu. JAHATTT.. Benaran ke awOk terasa hati, hOk kawe kecek last day, betul apa.. tak dOq salO manO2..

- ngapO akhir ni, kuak ngajOk?
- ngapO gi sanO tOk kecek dulu?
- ngapO mara benaran kat kawe, kawe salO hOk manO?

...AWAK...
..awak selalu cakap, kalau rindu lihat lautan dan mentari kerna saya ada di hujung sana..
..akhirnya ini jawapan pada merapu awak last year..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Genab tiga minggu awak hilang, tiada berita dari U.S saya terima, wahai my bObOy frend.. majuk 'mcm perempuan' kikikih, tp mama kata u sihat, alhamdulillah...

kejammmmmmmmmmmm

Kini lautan yang memisahkan kita berdua, hOpe lautan jugak tidak memisahkan persahabatan kita. Saya tunggu awak pulang.. :p


SORRRYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY wakkkkkk

~ Award FROM ..♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥..


Sekali lagi, godam punya godam baru perasan award istimewa dari kak Diya Nadia. Hope ayesha juga tidak terlewat untuk memilikinya. Mekasih ye kak sebab bagi award pink colour ni.. suka sangat dan untuk yang nak jugak, click ..♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥..

Rabu, 9 Februari 2011

~ YOU ARE SWEET BLOGGER LIKE CANDY

Dulu ketika remaja, dunia tanpa hp rasa sawan. Macam 'tiddddddddakk' tp kini life tanpa blogger, mcm tak puas. Tapi itu cakap sang suami kepada sy, hihihihi... Memandai je kan, tp mcm betulpun ada!!

okeylah, godam punya godam akhirnya saya tertarik dengan blog Cik Nurul Harnani yang baik hati nak bagi award kat saya, mekasih ye.. :)
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Sweetkan, siapa? sayalah yang sweet tu.. ahakz

++++++++++++++++++

Syarat award yang buat sy layak untuk memilikinya...

1. Menjadi FOLLOWER blog nanie ----> Done, yang ke 526

2. Tampalkan award (click pada gambar award - then bole copy photo ye) & jgn lupa drop comment in this entry / shoutbox ye)
= Done walaupun sy cuma tampal berkali2 maybe gam X kuat kot :p 

3. WAJIB mulakan title entry dengan nama (YOU ARE SWEET BLOGGER LIKE CANDY)
= Udah

4. Tag 5 kawan2 blogger kamu...
(tak kisah new blogger / profesional blogger)

Selasa, 8 Februari 2011

~ CONTEST PIC hitam putih PALING COOL !

Salam Blogger...

tetiba rasa semangat yang sumangat sangat,ehehe sbb pestime nak masuk CONTEST mentes ni kan.. selalunya asyik tgk & baca je.. Gara-gara klik punya klik, Now tiba masanya kawe nak masuk kalau tak menang takpe kot (walaupun dalam hati nak menang, uhuhu). pagi tadilah my bibih ckp, mgadap leptop kalau dapat hasil takpe jugak, aahhh tidak.... bakar line nampak..

sebelum aku mulakan semuanya, nak thanz tu kat pemilik blogger sbb buat aku tetarik lagi menarik nak join.. bukan sbb hadiah tp tengok banner teringat kat kengkawan aku yang entah mana menghilang. Perkenalkan Siti Fatimah (si gadis bermata coklat!) empunya contest..

saya ni sebenar tak reti sangat, tak paham.. ni pun main buat2 paham je.. hehhe

-
-
-
-
-
-
-
-

1. okey macam biasa korang kena jadi follower blog ini
= Akak follower yang ke 1497

2. letakkan banner contest ini kat sidebar sepanjang contest berjalan & link kan ke blog ini
= Sudah, tengok kat sebalah kanan. Amacam cun kan.. hehe

3. buat entry pasal contest ni dan berikan idea hadiah apa yang korang nak kalau korang menang rm100?
= Kalau saya menang, saya nak pergi melancong.. ehehe, insyaallah amin..


4. tag 5 kawan-kawan yang korang rasa mesti dia nak join !

5. tarikh tutup penyertaan : 1 mac 2011
= Syukur masih sempat, ada lagi 3 mggu sebelum tamat

SEKIAN.. tapi dengan harapan nak menang..

p/S: Agak2 dapat kredit tak dari siti.... :)

Tiny Hand With Animated Rainbow Hearts