Sabtu, 30 April 2011

Purplelicious-Love GiveAway


di tag : the games bingo

nak tag : farah dan miss persona

tarikh tutup : 17 May 2011

nak join click banner atau SINI

Sha Moda Belleza Lucky Draw


tarikh tutup : 31 may 2011

kalau nak join, click banner atas 2 @ SINI ye..

sekarang Ayesha nak share sikit, bisnes cik wanie dan ieka ni, kalau korang pakai tudung memang sangat sesuai singgah beli kat SINI, macam2 pashmina dan shawl @pun skraf  jual kat belog shamoda belleza ni..

antaranya:

saya minat ni, tapi da sold out. kita tengok yang masih adalah ye... :)




saya jugak minat yang ini, silver hitam... cun kan...

kalau korang berminat sama mcm Ayesha mai le singgah SINI

*penting : sebarang pertanyaan jgn segan sila tanye je kat ownernya, cik wanie &pun cik ieka. @pun hubungi mereka di SINI dan emailkan sahaja pertanyaan atau cadangan korang kat
shamodabelleza@gmail.com. (memandai je akukan,hikhik) tanye jelah apepun tp pasal tudunglah ye, yang lain cik ayesha tak tahu :)

nak tag : Azura dan MTT

Contest : Gambar DesktOp Lappy !


di tag : the games bingo

nak tag kat : Azura & Fieda

due date : 14 May 2011


inilah gambarnya kat office ke kat leptop sendiri ke, sama je.. i LOVE my family :)..
icon yang ada semuanya berkenaan kerja.. kedudukan pun sama je, senang ingat..

Jumaat, 29 April 2011

Miss Nadya Buat Giveaway Kali Pertama


first, tarikh birthday kita sama 15 tapi akak julai 1984. kedua, akak punya kenangan birthday... tahun 2005 & 2006 family tak wish langsung.. sedeykan... memang terasa hati, dah lew jauh di perantauan.. tapi tahun 2007 akak dapat 3 hadiah dari setiap seorang, sayangnya tak ada gambar. gambar dekat computer yang da rosak 2, lagi sedeykan.... tapi best jugaklah kenangan 2....

dan untuk siapa yang nak join, click SINI. Tarikh tutup 15 May 2011

tag : farah & ieka

Kenapa Mesti AKU!!!

taknak cerita banyak... hati dekat2 nak panas, sat lagi ada meeting yang entah tak abis2 lagi. ingatkan buleh lew berhibur hati tapi ini yang jadinya... sedeyyy

 
kenapa mcm ni.... asal clear je semuanya, 4 kali saya try buka still gini, SAWANNN

macam ne nak buat eakkkk.. help..

Rabu, 27 April 2011

6th Anniversary GA @ kakyong.com

Assalamualaikum kepada semua yang baca entry ini. First sebelum Ayesha cerita lebih lanjut, jangan lupa letakkan nama A y e s h a Ramlee sebagai Referral anda ye.. terima kasih...


Click SINI

Syaratnya:

- Terbuka untuk semua yang ade blog & beralamat di Malaysia
- Jadi Follower kakyong.com dan Zuneta Card Craft
- Buat simple n3 tentang GA ini, tampal banner dalam n3, tajuk macam tajuk n3 ni la & tinggalkan link di kotak komen
- tag 1 orang kawan dan pastikan kawan anda tahu, kalo lebih pun okay..
- sila jawab soalan cepu emas.. bilakah tarikh nikah kakyong (ibu 3A).. boleh la selongkar di blog INI, hint : sila semak n3 2 tahun lalu Winking smile 
- checklist untuk  kotak komen – link n3, referral & tarikh nikah

 Zuneta Card Craft yang menjadi penaja untu 6th Anniversary GA

GA ini akan tamat pada 15 May 2011

sebelum ada yang tanya apa itu Zuneta Card Craft biar Ayesha, habaq mai.. jujurnya Ayesha tak sangka lupanya masih ada craft ini, seingat ayesha masa zaman sekolah dulu memang popular itupun 10tahun dahulu.. sekarang nie bila tgk semula cantik pulak.. dlu mana tahu seni craft ni kan...

yang buat ayesha tertarik dan rasa nak tempah: macam gambar bawah ni...

harga baru RM2.50

dan yang paling wowwnya, card bawah ni..

ha yang ini pulak, macam ni buat ni... lain pada yang lain ni..

apapun kalau korang berminat nak join, mari CLICK SINI dan kalau u all rasa nak beli craft dari ZUNETA CLICK SINI PULAK

Tag : The Games Bingo dan NaDia

kak yong ini jawapan untuk soalan no5
  • kenal penghujung Januari 2005
  • bertentang mata pada 5 Februari 2005
  • 2minggu kemudian, (12@13hb Feb, kak yong di risik)
  • dan pada 10 April 2005 kak yang sah menjadi tunangan kepada En Enal
  • Akhirnya pada tarikh keramat 30 April 2005 hari sabtu, yang menjadi saksi penyatuan dua hati.
  • Manakala kenduri persandingan dibuat pada esok harinya ahad 1 May 2005 begitu juga kenduri sambut menantu pada 2 May 2005 di Ulu Kinta, Perak..
SELAMAT ULANG TAHUN KAK YONG, DENGAN HARAPAN SEMOGA PERHUBUNGAN KAK YONG DAN SUAMI DILINDUNGI TUHAN DAN DARI SEGALA MASALAH.. AMIN, TAHNIAH JUGAK KAT KAK YONG YANG MEMILIKI 3 ORANG CAHAYA MATA...

Jom Join Bloglist Jamal


kenapa nak masuk bloglish Jamal.
first dapat mengenali kita sesama islam, keduanya agar setiap cerita yang ayesha sampaikan disini dapat disampaikan ke mereka yang lainnya dan begitu juga dengan en Jamal yang mahu meningkatkan traffic di blog dan juga, semoga pemilihan ayesha untuk berada di antara senarai yang dinyatakan dapat meningkatkan blog kita sesama kita. Blog en Jamal berjaya menarik minat ayesha untuk membaca dan terfikir "15 cara dapatkan BE"

Ayesha mengenali blog Jamal ketika berjalan dari satu blog ke blog yang lain. Itu yang terus join sama ni, insyaallah dengan izin darinya kita akan bertemu lagi di alam maya ini..

dan untuk kalian semua yang nak join sama, click SINI

I Love My Contest

 " I Love My Family "


tag : the games bingo
due date : 30 April 2011

Giveaway

Followers : ke 114
Id : A y e s h a Ramlee

Tag : The Games Bingo & Nadia
Due Date : 12 May 2011

mrs fiza giveaway


tag : the games bingo, nadia

* tertarik dengan blog cik miza sebab ada INI, bukan senang nak jumpa pengetahuan macam ni..

Segmen Tengah Malam " Saya Masih Berjaga"

1) letak header c.z link kan ke entry ni
=

2)bagi sebab kenapa tak tidor lagi dan korang akan tido kul bape
= Selagi hantu bantal tak panggil.

3) dah siap paste link entry kat komen entry ni
= kalau siaplah ye. ;p

4) review menanti anda.....
= bukan menanti tapu chegu wajib menerja dan mengcomment entry ayesha. cunnn

Selasa, 26 April 2011

My Life’s Story Blog First Giveaway




tarikh tutup : Sebelum cik My pergi Vietnam

tag : Azura .. MTT

cerita eak, kosng pulak ptg ni.. laponya....

memandangkan ini giveaway pertama dari my, my pulak kena join contest pertama ayesha jugak. hehehe.
*bila tgk my ada header baru, kenapa aku rasa mcm nak tukar lagi.. jahatkan mata ni, tetiba rasa mcm tak cun je. Siapa rasa aku jahat sila angkat apa yang ada dekat korang sekarang ni.. =D

my mula menulis dialam maya sejak 20 oktober 2008, entry pertama '1st sign up'.. mari mengimbas kembali sejarah 2008 ayesha dulu.. Oktober je ye :)

- Masih berkira2 untuk melangsungkan pertunangan, ie ke? maybe kot. yang pasti saya masih anak dara yang terkapai2 mencari erti hidup dalam dunia..

mari kita mengenali cik My
- memiliki fOllOwer seramai 571
- berbintang cancer 'sama seperti diri ini'
- suka sleeping meeping
- gemO hijO
- lOve pOOH
- SUKA MUSIC sentimental (jiwangnya) heheh

amik sini :

TUTORIAL : Upload Background Sendiri Untuk Blogspot


Maybe semua udah tahu, memangdangkan en. wahidu bertanya itu bermakna saya wajin menjawapnya..

_Macam mana nak Buat Background blog?_

1. Login blog kOme
2. Klik Design > Template Designer 'kemudian akan keluar gambo bawah ni'


kalau nak gambo lain, selain yang diberi.. cari kat PHOTOBUCKET, ada macam2 design..

* gambar dari Photobucket just Copy sahaja

3 - Kalau sudah ok, klik DONE > APPLY TO BLOG > Back to blogger...

Semoga berjaya..

Isnin, 25 April 2011

TUTORIAL : ID Followers [penting]

Kenapa PENTING? 
Mestilah penting, kalau tidak siap-siap je 'Twing-Twing' korang BW.

Sebelum aku share, aku nak 'say sorry dekat followers' yang belum aku singgah.. Saya bukan sombong, cehhh.. Cuma link kOme tak de..

"sebenarnya ramai followers saya, tak perasan mereka Xada apa yang saya nak cerita ni, hope lepas ni kalian buat sesuatu agar mereka jugak dapat membalas kunjungan kamu"

Gambar 1

Gambar 2

* beza bahagian Pautan.

Mari mulakan :
- klik gambar yang saya tunjukkan. (gambar kamu) sebelum 2, follow blog kamu sendiri dulu tau.

- klik Tetapan @ Settings

- klik yang saya bulatkan


- masukkan detail kamu dan tekan Add

 Siap..... Tapi kalau tak ada macam atas ini, korang ikut step dibawah ini pulak ye..


1. Setting

2. Edit Blogger Profile & nak lagi sempoi, padan tick google (kotak biru)

3. Isi apa yang dimahukan

4. Klik button Save

DONE...
WELCOME MY FOLLOWER'S

Ahad, 24 April 2011

Pendrive Dari Sperma?


jika dilihat pada pendrive ini sangat sesuai untuk kalian menjoinkan diri bersama2 dlm contest ciptaan saya.
"Aku Yang Lapar", marilah kita bersatu berpadu.. cehhh

saya sangat tertarik dengan 3 pendrive dibawah ini, dan mana mau cari ya.. Berapa darham agaknya? takpe tengok dulu ya... selamat berhibur, hehehe




omak aiii, mcm2 ado..

dan untuk lebih lanjut, BACA SINI.. baru betul "macam-macam ADA"

kredit untuk : Budak Botak...

Segmen Review Dalam Review Bersama Pembawa Wacana


- Pembawa Wacana buleh tego2 ayesha apa yang salah dan betulnya dalam berbelog
- Sejak PW masukkan ayesha dalam " Bloggers Comel ", sudah ramai followers saya. Bukan followers yang di perjuangkan cuma mencari lebih ramai kenalan di Alam Maya.

''MY 12th ANNIVERSARY GIVEAWAY BY FIEDA"


tag : NaDia, DD, Zainy

**hanya gambar dari Google...

kalau nak join, click SINI

Teka-Teki by Cute Mum


Soalan-soalannya:

1. Sudah berapa kali Dania menonton Movie di Panggung Wayang?
2. Berikan semua Tajuk Movie yang telah Dania tonton.
3. Berikan sekali Tarikh Dania menonton Movie tersebut.
 
**kedua2 tarikh tu ayesha amk dari tarikh akk pose entry
tarikh tutup: 29 April 2011, mahu join klik SINI

Kerna Kalian, Aku dan Mee Udang

Salam hujung minggu kepada semua kenalan ayesha.. entry kali ni tentang cerita hangat 'kot' yang sering d aku dengari pada entri minggu lepas : aku nak cerita pasal mee udang :, udah lew kat officce cerita mee udang, kat belogpun masih jugak mee udang yang di sembangkan.. fesbuk apatah lagi, adoiii

untuk aku yang dapornya kurang berasap, ini buktinya..cittt

sedap @ tidak, aiiii... jemput makan ajalah ye

*telur ayam original.. :)

60 blogger dicari


klik SINI untuk join dengan ayesha

kenapa join?
 mahu tersenarai dalam bloglish BICARA KATA CINTA untuk bloggerwati.

kalau tajukpun sudah CINTA, itu bermaknan blog ini merangkumi CINTA.

Diariummi Giveaway.


tag : NaDia dan Zainy

klik SINI untuk join.

Sabtu, 23 April 2011

Bila disini bukan tempatku!! gugurnya impian itu..

Maharaja lawak plus Akademi Fantasi

AMIR kenapa ni, keduanya tidak memberi harapan.

- Amir AF rindu sama tunangnya
- Amir Rajalawak kenapa?


  

AMIR!! BANGUN<<<

Jumaat, 22 April 2011

segmen : Blogger dan Handphone

Thank to you cekgu zubir kerna mengajak ayesha bersama menjoinkan diri Segmen Saya Suka Blog Saya....  tapi biasalah, ayesha kalau dah membebel mesti simpang2 dulu.. Cuma nak cakap, hari ini ulang tahun kelahiran akak saya no 4 utk yg ke31.. kalau dia dah 31 bermakna aku 27tahun.. ooh sungguh berusia aku lupanya..
untuk pengetahuan semua yang udah tahu atau tidak tahu, segmen yang bertepek kat entry kali ini bukan memaang jauh larinya dengan segmen yang di tag, cume tetap segmen, Blogger dan Handphone.. marilah melihat apa yang aku punya..

hp pertama yang diberi oleh encik ashben ketika mengediq gi beli handbag kecik cenonet dengan alasan malas nak bawa brg banyak2, alasan bagus bukan. sebenarnya bag 2 memg tengah pemes..

Motorola L6, walaupun kini sudah berusia 5tahun. ia masih kekal dengan saya, tidak pernah rosak.. sedangkan sebelum ini, bpuluh hp yg saya guna. semuanya jahanam..

Abah : Akak cakap kat abah, hp apa yang akak guna tak rosak.
Saya : Twing2, amik sekali.. hehehe (relax sebelum jawap, saya gelak dulu). ada Motorola.
Abah : Itu takut Rosak.

helllooo, cehhhh...
betulpun cakap abah, tak tahulah kenapa eak. asal kat tangan saya mesti rosak.. hehehe

hp utk no mengediq ada 2, yang kat atas tu saya guna no family..

untuk celcom  

Sony Ericsson 960i

yang dibeli ketika emo mencari baju raya tahun lepas di Masjid India, udah beli menyesal pun ada.. ikut hati tak nak pakai sebab harganya Omakkk aiii, tp bila tengok kak EJA guna, itu yg saya mengediq sekali lagi, guna jelah.. itupun sudah tahap2 nak nazak kot.. hihi

ini no 019 39 55_ __


NOKIA X3

yang terbaru ashben saya bagi, baru 3bulan. angkara memujuk plus bodek

017 663 8_ __


Kalau dihitung hp yang ada dalam lemari banyak. walaupun rosak saya takpernah buang.. sekian..

 aku yang ganas dengan HP, tp hp blackberry pun saya pernah guna dan kini sudah jahanam. menjadi mangsa balik...

kalau mahu gediq macam saya, click sini buleh JOIN

Khamis, 21 April 2011

Saya Sudah Mengandung, Alhamdulillah..

tinggal lagi sejam untuk ditinggalkan oleh malam jumaat perangkap malam keliwon tp saya masih sendiri dirumah seperti menanti apa yang tak pasti, cehhh.. bunyi sedihkan, tapi tak sbb saya happy dapat berbelog dengan tenang ditambah esok masuk Office lepas semayang jumaat.. Kerna big bos udah jadi small, he3.. suka suki

okeh kembali ke asal, sedang saya ber GUA.. tertiba2 TERbaca : Krisdayanti Hamil 4 Bulan, uik.. ahh bukan ke 'tetttttttttttttt', alhamdulillah rezeki dia dan bila rezeki kami.. Mari tingkatkan usaha di malam2 berikutnya.. jeng jeng jeng..

' inner tu saya punya! '

Followers ke 306
id - A y e s h a Ramlee

dan bagi memenuhi syarat ke 5, ini ceritanya - (ayu 2 tidaklah, cz tetap ayesha. hehe. cuma walaupun kerjaya saya lebih banyak di office tp tak pernah lagi cuba pakai tudung berselubungi inner dan manalah tahu andai dipilih menjadi pemenang dapat lew merasa)..

tag
- DD

tarikt tutup : 07 mei 2011 jadi siapa yang nak join, mari click SINI

Tiny Hand With Animated Rainbow Hearts