Isnin, 30 Mei 2011

NaDia ajak ber GA


Tag : Azura Idris

*nak join click banner..

Selamat Pengantin Baru!!

Happy Anniversary to en Ashben, 
Azrie Bin Muhammad Noor

pertemuan yang tidak dirancang, akhirnya kita disatukan '30 Mei 2009'.. 
Tidak pernahku duga kau sepupu yang tidak pernah ku kenali, TQ my sister diatas rancangan ini. 
setelah berbagai2 syarat yang aku gatal2 tetapkan :p '20  Dec 2008 - Tunang'



dengan sekali lafas, SITI AISHAH BINTI RAMLEE sah menjadi milik sepenuhnya kepada AZRIE BIN MUHAMMAD NOOR

Giveaway: Siapa nak ole-ole dari Sabah dan Labuan

Dengan bertemakan slogan,
catatan perjalanan kehidupan seorang insan, oleh empunya blog 'Zahidah Wahid' mengajak kita semua ber GA.. Mari click SINI.. mana tahu ada rezeki kita dapat ole-ole dari sabah dan Labuan.
lagipun syaratnya sangat senang...

1. Beralamat di Malaysia
2. Buat satu entry ringkas tentang giveaway ini
3. Tag 3 orang kawan
4. Hantarkan permalink di komen entry ini sahaja

Tarikh tutup: 31 Mei 2011, 11.59pm

tag : Khadiah
Azura
the games bingo
dan mereka yang baca entry ni..

Sabtu, 28 Mei 2011

MJ Birthday GiveAway'


* nak join, click banner..

Ayesha duduk atas bangku,
Bangku dibuat dari kayu,
Kukatakan kepada akak MJ ku.
”Happy birthday to U”


Semoha panjang umur dan murah rezeki, dan senantiasa dalam lindungan tuhan yang maha kuasa.. amin... 

Jumaat, 27 Mei 2011

Saya nak Jadi Bloglist Terbaru Cik Purple


tag 
:http://khadiah.blogspot.com
http://azuraidris.blogspot.com

tarikh tutup: 6 jun 2011

Khamis, 26 Mei 2011

Rabu, 25 Mei 2011

Update : Aku Yang Lapar!! Hadiahnya....

Assalamualaikum kepada semua peserta dan pengunjung Ayesha Ramlee.blogspot....

Alhamdulillah, 1st contest Aku Yang Lapar!! dapat sambutan..

Untuk yang belum check senarai nama sila terjah SINI..

Sponsor pertama dari my BFF, nak tahu apa? click SINI pulak..

Saya jugak, masih mencari sponsor untuk contest ni. Andai anda berminat, emelkan ke bloggergirl84@gmail.com sebelum 15 julai 2011..


Entry terbaik menarik 'bukan GAMBAR', bakal memenangi gifts istimewa dari My BFF.. Apa tu? Baco SINI..

- Tempat pertama, menerima voucer dari LONDON Weight Management 'Free 1 Quick & Easy Slimming Session' , 4 Kupon makan dari RASAMAS dan belognya akan di linkkan dalam SINI.

- Tempat ke dua, 4 kupon makan dari RASAMAS, Keychain FELT dan belognya juga akan di bloglish dalam SINI.

- Tempat ke 3 juga belognya akan di linkkan ke SINI, dan sarung HP FELT.

SAGUHATI

- 2 peserta bertuah memenangi 1 keychain 'felt'.

- 5 peserta untuk penanda BUKU.. dari anak buah saya, diapun sakan berbisnes skang nie..

- 10 peserta akan di linkkan ke http://ayesharamlee.blogspot.com/, jadi rajin2lah update..

- 5 peserta yang belognya akan di review selama 10 kali selama saya berbelog, hingga tamat tempoh lawatan.

- ?


* ada sesiapa sudi sponsor hadiah, emailkan ke bloggergirl84@gmail.com

Sabtu, 21 Mei 2011

TUTORIAL : Header Bercahaya



ini adalah blog untuk saya godam semua code yang ada

Tutorial ini sesuai untuk background gelap gelita

cantikkan, mari saya tunjuk caranya

Klik Photoshop cs3 > File > New > jumpa picture bawah ini > klik OK
<--- Size header kamu










Buka Photoshop > File > New 'dapat macam gambar disebelah ini'

Width > Height > Background > Ok 






tekan text tool (T) untuk tulisan.


Klik sebelah kiri dekat Layer pastu tekan Blending Options.
Tick yang kotak merah tu.
Klik 2 kali dekat perkataan Outer Glow, nanti akan keluar macam disebelah. Lepas itu, tekan yang kotak merah, then OK.








Dah siap > File > Save As > Format pilih PNG.

Jumaat, 20 Mei 2011

GA Birthday Faryza


*nak join click banner, jom ramai2..

tarikh tutup : 27 Mei 2011, jam 11.59mlm..


Khamis, 19 Mei 2011

Gunting Craft RM5..

19 May 2011 - 3:00 AM waktu Malaysia..

sila baca SINI, kalau nak tahu kenapa saya jual gunting craft ni.. cun!! tp pada yang dah tahu, sorrylah ye lambat update, sibuk sikitlew...  :)


Gunting Craft ni harga RM5.00 + pos = RM8.00

SC01 - Available

SC02 - Available

SC03 - Available

SC04 - Available

SC05 - Available

SC06 - Available

SC07 - Available

SC08 - Available

* Paper ONLY
* Sebarang bertanyaan, mesej 017-6638492 
* tolong bisnes anak buah saya tau


Sepatu Merah First Giveaway!!


nak join, klik banner..

15 May 2011 - 15 June 2011

Isnin, 16 Mei 2011

My Beloved School

SELAMAT HARI GURU
untuk semua guru2 yang pernah mendidik atau yang jugak tidak mendidik saya, :)

saya mula sekolah umur 6tahun, tadika Islam kat sentul pasar, KL.


Lepas 2 saya masuk Sek Keb Sentul (1) dari tahun 1991 sampailah tahun 1996.

Jadi untuk tingkatan 1 hinggalah tingkatan 5, saya di SMPW

Sekolah Menengah Puteri Wilayah..

lepas 2 sy sambung blaja kat Giatmara Perlis, lepas 2 sambung lagi kat Giatmara Tanjung, Penang.


ooh masih tak pandai lagi, hehe... Saja je sambung lagi, ilangkan rasa keciwa.. moral of the story, jgn bercinta kalau tak pandai jg hati pasangan.. cun!!

saya blajo kat Kuantan Pahang.. tahun 2005...


SELAMAT HARI GURU 2011

Ahad, 15 Mei 2011

Percutian yang mengembirakan..

Salam hujung minggu, untuk mike yang sememeNya berjaya menikmati weekend yang best tp utk aku, tidak sama sekali, kerj kerja dan masih di office..



Cun!!!!

Sabtu, 14 Mei 2011

Gunting Craft, Sila Beli!!!

Assalamualaikum,

Alhamdulillah akhirnya dapat jugak aku online lagi. Rindu nak membebel panjangII dalam sini. :)


Baru beberapa hari tak online, tetiba jadi macam diatas. Syukur ada yang sudi membantu ----> click SINI

Kembali tajuk asal, saya tolong jual GUNTING CRAFT anak saudara saya je. Esok saya UPDATE ye, sekarang cuma nak test market je, cun!!

Rabu, 11 Mei 2011

Entry Pening..

kepada semua warga blogger, Assalamualaikum dan salam sejahtera..

lama saya tak update, da berabuk sikit... fuhhhh

Saya sedang mencari


untuk craft card hari guru..

lagi berapa hari je agi nie.... helpppp

Jumaat, 6 Mei 2011

Kejutan jam 11..

salam hari jumaat kepada pembaca entry nie..

kalau baca entry kemarin, mesti nak tahukan ape hadianya. ingatkan nak update malam kemarin tp tetiba my leptop demam pastu terus masuk wad.. semuanya duit ooh duit.. emo2..

nak update kat office, amik kau melambak kerja atas meja... TIDAKKKK... now saya nak bagi tahu kejutan demi kejutan..

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

Kejutan hadiah jam 11

tuk2, pintu diketuk..
abe cina : cik aisah ke?
aku : 'dalam hati, ayesha lah' ye saya. kenapa?
abe cina : saya nak hantar barang.
 aku : twing2

*
*
*
*
*


wife : u bagi i ice box? cehh
husband : dah itu yang u nak.
wife : sedey u ni kan..
husband : hikhikhik, okeylah i ada kerja nie..

akhirnya ice box berganti juga, ice box lama elok lagi cuma itu zaman ashben saya bujang..

Kejutan ke dua, petang..

*
*
*
*
*
*
*
*

husband : u siap2, petang i amik u. teman i pergi Low Yat.
wife : cantik, leptop i pun demam ni. nak hantar repair.
husband : orait.

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


ini yang u nak kan, nah...
ya allah, terima kasihlah ye.. seronok gila mak rasa nokzz, semuanya baru... yezzzzzz, selamat duit aku...

tapi hp saya pulak demam...

Rabu, 4 Mei 2011

Aku CEMBURU, Pelik dan Menanti jam 11

selamat pagi kepada semua pembaca Ayesha..

ada 3 perkara dalam 1 penulisan. pertama, CEMBURU tgk blog korang tau. semuanya cantik2. jadi mulalah mata ni ada hasrat tak puas hati.. nak tukar lagi cuma a.k.a MALAS..

yang kedua, hari2 tgk ada je yang update cerita best2.. korang cerita ape ye, ada je idea.. Share sikit =D, blog NIE banyak contest plus giveaway je.. Kawe teringin nak update mace dulu, kemana hilangnya... maybe makan semut banyak kot.. :D

Ayesha rasa nak jadi mcm NIE, suka baca entry dia.. isi padat dan tak meleret2..


yang ke3, menanti jam 11.. smlm kat office, encik suami call 'esok boleh masuk tghari x, ke u mc ke' uik, pahal lak ni, suka2 je.. 'i ada hadiah utk u' ok i try minta cuti... [itu tandanya cuti saya masih banyak, so dapatlah saya berehat2 lagi hari ini]

HADIAH kau ku nanti.. tweng2

Selasa, 3 Mei 2011

GA Cuti-cuti Hatyai


nak join click banner..

Giveaway ini di cipta semperna pembukaan http://doraummie.blogspot.com/, mai cik Ayesha nak promote sikit..

blog INI adalah hak milik kepada Pn Nur Azreen. yang menjalankan perniagaan kecil kecilan yang sangat meminati doraemon, beliau jual baju untuk kanak.. cantik plus murah.. nak share sikit gambar pakaian yang Ayesha minat sangat, tp saya mana ada anak lagi..




jadi kalau korangpun minat macam Ayesha, marilah terjah SINI.. ada mcm2 design..

ataupun kalau ada sebarang pertanyaan, sila hubungi Pn Nur Azreen di laman webnya.. http://doraummie.blogspot.com/ ataupun emailkan sahaja di reen.jpbd@gmail.com tapi kalau nak call pun boleh je...

ingat tau, hubungi beliau di SINI dan jangan lupa GA ni tamat pada 13 May 2011..

dah BUSAN..

salam kepada pembaca Ayesha..

sejuknya pepagi, klu hari2 macam ni.. mau tak siap kerja.. nak cerita pasal busan, dlu rasanya best je fesbuk pastu da busan, tak buka pun tak pe.. skang ni, rasa busan lak kat sini, tp klu tak buka ase nak buka benau bila dah on, tak ada cerita lain.. asyik yg sama je..

entry simple

saya yang rasa suka sayalah.... :/

GIVEAWAY!!!


nak join, click banner..

due date : 16 May 2011

tambah lagi design craft yang pelik2, mcm bentuk alien.. kalau buat bookmark dari felt pun okey jugak 2.. or maybe brooch guna felt..

Segmen Pendapat Blogger-Blogwalking atau Isi Entry?


kalau di tanya pasal benda 2, memasing ada cerita dan reason sendiri.. bagi ayesha ada pro dan kontranya untuk kedua2nya.. simple je..
nak join, click banner..

Isnin, 2 Mei 2011

Giveaways Julung Kalinya Dari Cik Tom


blog Ayesha sekarang ni, ada contest "Aku Yang Lapar".. berlangsung hingga 15 June 2011.
Ayesha followers CikTom yang ke 3103, walaupun takperlu tapi ayesha nak tambah kenalan.. Marilah follow Ayesha kembali, kalau sudi.. ayesha nak letak takpe kan, nk letak banner kat sidebar. atleast buleh kembangkan lagi Giveaway nie.. :)

H.U.S.M.Y.N.A Giveaway


1 mei hingga 31 mei, bila? mai terjah SINI.. nak join, click banner..

tag : the games bingo dengan nadia..

sebeb dorang rajin join giveaway and contest ni, siap anta msj lagi 'beb kalau ada games kat blog tag aku ye' maka hanya nama mereka yang selalu naik... cun..

GA SyahRidzeah


nak join, click banner..

tag : nadia dan the games bingo
Tiny Hand With Animated Rainbow Hearts