Jumaat, 29 Julai 2011

Memey dan Norman Lepas Tuduhan Khalwat

Assalamualaikum,


Saya baru lepas baca Kosmo Online, tentang INI..


KUALA LUMPUR - Aktor Norman Hakim dan tunangnya, Memey yang bakal disatukan pada September depan dengan tajaan perkahwinan RM12 juta perlu mendengar terlebih dahulu keputusan kes khalwat mereka di Mahkamah Rendah Syariah Gombak dekat sini hari ini.
Hakim Syarie, Salehan Yatim dijangka membacakan keputusan di akhir pendakwaan selepas mahkamah selesai mendengar dan meneliti hujah kedua-dua belah pihak.
Seramai lapan orang saksi termasuk pegawai penguat kuasa Jabatan Agama Islam (JAIS), abang Norman iaitu Mohd. Saufi dan pengadu, Muhamad Yusri Abd. Razak memberi keterangan dalam perbicaraan yang bermula sejak 15 Mei 2009.

Syukur alhamdulillah, keputusan itu berpihak kepada mereka.. Amin


dan saya teringat msj dari kak abby, beberapa hari lepas


Sekali lagi, Alhamdulillah...
* semoga pengalaman itu mengajar kita erti kedewasaan.. :)

Khamis, 28 Julai 2011

GiveAway EdY : still beauty

Hai semua.. lama tak masuk sini. alang2 masuk jumpa GA, terus join tanpa segan silu.. :)


GiveAway kali ini bersempena kelahiran "anak" baru The Beauty In Ugly...
yang masih mengekalkan trademark BEAUTY iaitu "TRAVEL BEAUTY"...

blog "Travel Beauty" bertujuan untuk berkongsi pengalaman tuan punya blog ke tempat2 yang pernah dilawati selain memberi panduan untuk korang yang plan nak pergi tempat2 tersebut..

jadi sekarang mari klik SINI...



GA yang di anjurkan oleh 

Tag : NaDia

Ayesha sangat tertarik menarik lagi wow, kat entry ni


gambar yang atas 2, cantikkan.. teringin gak rasa.. :)


gambar ni, ayesha pilih sbb suka cuti kat kapal2 mcm ni...




sekian...

p/s : Ikutkan ada banyak lagi gambar yang ayesha suka, tp kang kalau masukkan semua nanti ada pulak yang kata ayesha bodek :P.. jadi untuk elakkan ayat 2, setakat ini ajelah ye.. hehe

Saya nak hadiah raya ~ giveaway


due date : 30 august 2011

Memey Suhaiza yang Makin CUN

Salam kepada kalian semua..

picture saya copy dari akaun facebook cik memey

tapi tanpa pengertahuan.. hehe...

nak share dengan korang sebab memey ni makin cun, weehhh...

kredit sangat2 kat gambar ni, lawa sehhh

NAMA SEBENAR: Suhaiza Suhaimi
TARIKH LAHIR: 25 Mac 1988
TEMPAT LAHIR: Hospital Kota Tinggi, Johor
PENDIDIKAN: Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)
PROFESION: Model, pengacara, pelakon
STATUS: Bujang
DRAMA TV: Antaranya – Rahsia Sebuah Pengorbanan, Kalau Kasih Masih Ada, Jaringan, Karipap Istimewa, Pontianak Air Jernih.
PENGACARAAN: Diari Anak Seni Musim 4 & 5







sekian..

Rabu, 27 Julai 2011

Bulan Puasa Menjelma lagi


JADUAL WAKTU IMSAK DAN BERBUKA PUASA TAHUN 1432H / 2011M
BAGI WILAYAH PERSEKUTUAN KUALA LUMPUR DAN PUTRAJAYA

untuk maklumat dan jadual, rajin2 klik SINI ye..

CONTEST BESTNYE MELANCONG!!"


tag : Nard
Azura

Ayesha teringin sangat nak pergi BRUNAI DARUSSALAM, tak tahulah kenapa tp rasa unik je bila sebuk BRUNAI..
'itu yang ayesha rasa, terpulak kat korang lew kan... :) '

dari kecik2 lagi tau, memang nak pergi BRUNAI..






mau join ke, mai klik SINI

Segmen : Soalan paling unik


soalan dipetik dari ruang OwnerLicious.


1 ) KENAPA KETINGGIAN ANDA TIDAK SAMPAI 150?
2) KENAPA ANDA DILAHIRKAN PADA 7 december 1989?
3) HARUSKAH ANDA MEMILIH BIDANG EKONOMI DAN KENAPA?

hihi, pelik tak agaknya... ha jawap jugak.. :P

Tarikh tutup penyertaan tepat jam 10 malam besok 28 julai

Nak join ke? mai klik SINI

RM338 ROOM CASH VOUCHER EQUATORIAL CAMERON HIGHLAND


tag : Nadia & Azura

dua date : 30 Julai 2011

1st Giveaway Mama Syima


tag : Nadia
Azura

* click banner ye..

Isnin, 25 Julai 2011

SEGMEN : Mari Cari Kembar Blogger


jom join.. mana tahu ketemu sama kembarnya..

* klik banner

15 July 1984
(hospital besar kuala lumpur)

Ahad, 24 Julai 2011

Mari Berjala Bersama-sama

bahan - Roti Jala

2 cawan tepung gandum
1 biji telur
Garam secukup rasa
Sedikit air
Sedikit pewarna masakan kuning @ serbuk kunyit

cara-caranya

1. Bancuh kesemua bahan, kemudian masukkan dalam blander (pengisar basah) & kisar hingga bancuhan tepung menjadi halus. Jumlah air hanya untuk membolehkan anda mengisar. Jika terlebih air, adunan terlalu cair dan cetakan anda akan kurang menjadi.

- Jika bancuhan tidak lancar keluar dari pencetak, tambahkan sedikit air.
- Sewaktu mengisar, pastikan anda tidak terlebih air.

2. Tiraikan atas kuali leper / kuali biasa, dengan sedikit minyak. Apabila agak kering, lipat dua bahagian, dan lipat sekali lagi dan terus angkat.
- Tak perlu dibalikkan.


bahan - Kuah

3 ulas bawang merah
1 ulas bawang putih
Sedikit halia
Serbuk kari
Santan
Garam secukup rasa
Sebiji kentang
Seketul ayam
(tanpa tulang, sebaik-baiknya bahagian dada)

cara-caranya

1. Tumis bawang dan halia yang telah dikisar
2. Masukkan serbuk kari dan air bersama sedikit santan. Masukkan kentang dan ayang yang telah dipotong kecil, biarkan hingga masak.
3. Tambahkan santan selebihnya dan biarkan hingga mendidih dan masukkan garam secukup rasa.

Sabtu, 23 Julai 2011

Khamis, 21 Julai 2011

Rabu, 20 Julai 2011

Selasa, 19 Julai 2011

Review 'Contest : Aku Yang Lapar!!'

Assalamualaikum

walaupun lambat, saya tetap harus menunaikan janji.. :)

hadiah untuk contest:Aku Yang Lapar!!



dan itu menjadi milik




5 peserta bertuah akan menerima review blog selama 10 kali.

Hampir Nak Habis, Cepat..... FREE

Ladies Only
' kau ladies ke ? ;p '

Assalamualaikum...

Nak share apa yang saya jumpa kat SINI yang ada dalam SINI.

thank you kat AYUNG MERAPU


Pastinya FREE ye, cik dan puan2 semua.

Jadi mooh serbu..

- Mula2 klik SINI ke website kotex

- demO klik 'log masuk'.. (bulatan merah)

- pastu keluar bawah ni. kalau belum daftar, sila2kan lah..


- demO isi apa yang diperlukan, step by step.

- klik Produk >> mintak Simple


- Buat masa sekarang kotex promosi yang bawah ni je, so tak faham lagi :P


- selesai semua, mike akan diberitahu macam kawe.. :)


(HAMPIR NAK HABIS..... CEPAT2)

- Terima kasih, dalam masa 21 hari barang sampai. Insyaallah


SEKIAN..

Jumaat, 15 Julai 2011

Keputusan Penuh Contest!!

Happy Birthday to you, Ayesha Ramlee
27 Tahun / 15 July 1984


click SINI untuk hadianya saguhati dan segalamua..

tempat pertama


menjadi milik kepada



tempat kedua
( hadianya ada sikit perubahan )


dan menjadi milik



tempat ketiga

  • cancel sarung HP Felt cz pemenangnya juga bisnes yang sama jadi hadiahnya masih difikirkan.
  • 2 voucer makan 'RASAMAS'
  • bloglist dalam SINI

dan sepenuhnya menjadi milik



SEKIAN..

emelkan maklumat anda kepada saya.

Subject - Contest : Aku Yang Lapar!

Nama :
Alamat : ( dalam Malaysia sahaja ) 
No Fon :
No Cabutan :
 
 

YaNa Yassin | Birthday Giveaway


tag : TGB, Nadia, Azura

*nak join, click banner

tanya pasal hadiah 'birthday', saya memang tak harap sangat.. cukup kalau wish :)

Hari ni birthday saya - 15 JULAI 1984

Khamis, 14 Julai 2011

GA LIKE THIS PICCA


 
Untuk lebih lanjut, click banner ye...
 
Vote ni sampai 31st July
 

Rabu, 13 Julai 2011

TUTORIAL : Sticky Mode



Korang perasan tak kalau join contest kat blog mesti ada ayat "entry melekat" lah or ayat-ayat apa sahaja asalkan melekat, whatever. Ha, itulah 'Sticky Mode'
- Tulis entri/post dan publishkan seperti biasa.
- Kemudian pergi ke Design >> Posting >> Edit Post 
( Pilih post mana yang nak di jadikan sticky post dan kemudian klik Edit. )
- Klik Post Option >> kemudian pilih setting Post Date and time, macam bawah nie


 - Dah jumpa tukarkan tarikh dan masa berapa lama korang nak post ini di jadikan sebagai sticky post.
- Dah siap klik publish post, SIAP

* Selamat Mencuba :)

Selasa, 12 Julai 2011

PinKy MoMMa minta tolong, jadi mari kita bersama-sama

salam sejahtera..

untuk lebih lanjut, sila terjah blog kak Pinky MoMma ye..

agar kalian bisa membantu dan dan dan... dan tolong menolong amalan kita...

macam ne?

ikut je, jejak bawah ni...


1. tolong like ths page: http://www.facebook.com/MyWrangler

2. then klik: http://apps.facebook.com/mywranglerway/

search photo: diya nadia

 * gambar kat Bangkok, rasanya... tp yang pasti Thailand...

-FOLLOW KEK LAPIS GA-





tag : the games bingo
nadia

dUE : 10 August 2011


 
Hadiah2 yg menanti.
1st place-seunit kek lapis 8x3 bernilai RM20.00


2nd place- seunit kek lapis 8x3 bernilai RM18.00


3rd place- seunit kek lapis 8x3 bernilai RM16.00

Ahad, 10 Julai 2011

Keputusan 20 Peserta Bertuah

Salam Hujung Minggu...

Amacam semalam, dah BERSIH belum... :p

Gua pun BERSIH gak, tapi BERSIHKAN rumah yang lama tak D' Mop, hahaha

tapi untuk PESERTA di bawah ini,

tunggu ye... CUN...


|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sikit je lagi :)

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
10 peserta akan di linkkan ke http://ayesharamlee.blogspot.com/, jadi rajin2lah update..



|
|
|
|
|

5 peserta untuk penanda BUKU.. dari anak buah saya, diapun sakan berbisnes skang nie..


|
|
|
|
|

5 peserta yang belognya akan di review selama 10 kali selama saya berbelog, hingga tamat tempoh lawatan.



SEKIAN, TERIMA KASIH


Kepada pemenang 'penanda buku shj,
emelkan maklumat anda kepada saya.

Subject, Contest : Aku Yang Lapar!

Nama :
Alamat : ( dalam Malaysia sahaja ) 
No Fon :
No Cabutan :

Tiny Hand With Animated Rainbow Hearts