Khamis, 25 Ogos 2011

Selasa, 23 Ogos 2011

PEMENANG G'A!!

Hai dear.

saya hanya bagi masa dalam 12jam sebelum saya buat cabutan baru =)

emelkan maklumat kamu di bloggergirl84@gmail.com, tajuk "MENANG GA"

walaupun hanya 25peserta yang jawap betul tapi saya tetap masukkan semua no kalian... pasal soalan no 4 tu, saya saje je.. semakkan entry =)

jawapan sebenar - 10:04PM
di Hospital Besar Kuala Lumpur

'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
tekan SINI, lihat hadiahnya
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
saya nak bagi 2pcs
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'


'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
tekan SINI untuk senarai nama.

LOVE, AYESHA

Isnin, 22 Ogos 2011

Senarai Nama Giveaway


Hai Dear...
 
jemput semua check link kamu dan jika ada terdouble sila info saya sebelum 22hb Aug 2011
~ Ctrl  + F ~
Sekian....

LOVE, Ayesha

First Giveway By Tengkunizam | Rakan Blogger Klik1Malaysia


* klik banner untuk join..


Tarikh tutup ialah pada 28 September 2011
Keputusan akan diumumkan pada selewat2 nya 8 Oktober 2011

PENAJA HADIAH

teringin nak menang :-

Pakej Photoshot 50 keping gambar bernilai RM 150 tajaan abang photografer Fad Ali

atau

Wang tunai RM 50 tajaan Asfandi Ahmad

Insyaallah, hope random berpihak pada saya... :)

id - Ayesha Ramlee


1st Giveaway by Sjb


dateline : 31 August 2011

click Banner.. TQ

Khamis, 18 Ogos 2011

GA duit raya dari niera


setelah di timbang, blog kamu sangat ringin.. jadi tak ada apa yang harus di katakan lagi, insyaallah



tag : Azura Idris
Mama Rayyan

tarikh tutup : 21 Ogos 2011

RM7.00 sahaja

Zakat diertikan sebagai "sejenis cukai yang diwajibkan atas tiap-tiap orang Islam apabila cukup syarat-syaratnya (rukun Islam yang keempat). 'Fitrah' badan zakat yang wajib dibayar oleh tiap-tiap orang Islam setahun sekali (pada bulan Ramadan sehingga sebelum sembahyang Hari Raya Puasa);" Pengertian itu dipetik daripada Kamus Dewan.




saya sudah, alhamdulillah... kalian?

Isnin, 15 Ogos 2011

Today is 15th of August

Hai dear...

Seperti kata entry 'Today is 15th of August' bermakna genaplah usia saya 27tahun sebulan dan tamatlah GA Happy Birthday 'Ayesha Ramlee' tepat pada jam 10:04am.

Sudahkan anda menjawap soalan saja2 bawah ni dan betul ke jawapan 2..

4.   Jawap soalan ni : PUKUL BERAPA AYESHA DILAHIRKAN?
a) 10:04 AM

b) 10:04 PM

Apapun, semua jawapan ada dalam entry INI, semoga berjaya..

LOVE, Ayesha

GA | Happy Birthday Ayesha Ramlee

Assalamualaikum.
Tahniah, 26 peserta yang menang 'contest : aku yang lapar!!'

Kini tiba giliran untuk GA.

Kebetulan beberapa hari lepas, ayesha sambut ulang tahun ke 27.
15 July 1984 : best date

Syarat-syaratnya..

* pemenang contest kemarin juga bisa masuk lagi ya... :)


1.   Follow blog INI.

2.   Tajuk GA | Happy Birthday Ayesha Ramlee.

3.   Tepek banner GA | Happy Birthday Ayesha Ramlee kat entry sahaja, sidebar tak letak takpe.. :) cuma linkkan sahaja ke blog saya.




4.   Jawap soalan ni : PUKUL BERAPA AYESHA DILAHIRKAN?
a) 10:04 AM
b) 10:04 PM

5.   Tag seorang rakan anda, lebihpun tak kisah. ( terima kasih ye )
6.   Kalau ada ucapan atau nak kasi hadiah saya terima je..

7.   DOne.

* Jangan lupa tinggalkan link GA kat entry ni..
* Tarikh tutup : 15 Ogos 2011 jam 10:04AM ye bukan 10:04PM

tag : The Games Bingo

~~~~~TAMAT SUDAH~~~~~

Sabtu, 13 Ogos 2011

**GIVEAWAY** Koleksi BegTangan Hana


Sempena pembukaan blog ini, dengan berbesar hati tuan empunya bloh nak bagi hangbag percuma kepada mereka yang bertuah.


Syarat-syarat:

1. Mesti jadi Follower blog ini
2. Tepek gambar GIVEAWAY nie kat side bar blog kwn2....
3. Buat entry berkenaan dgn GA nie
4.Tinggalkan komen kat entry ini
5. Add blog nie dlm senarai bloglist kwn2...
6. Boleh add Koleksi BegTangan Hana II kat FB.... 



tarikh tutup : 15082011
Pemenang akan dipilih secara random
keputusan muktamad
 
****BERITA BAIK UTK PESERTA GA INI****

Anda layak mendapat voucher diskaun RM10 utk setiap pembelian mana-mana handbag drpd Koleksi BegTAngan Hana.....Tawaran sah sehingga 15/8/2011 sahaja.
ayuh teman2, sambil kita ber GA sambil kita bershopping disini juga ya..
 



klik link label ini untuk terus melihat apa yang ada di blog INI..

Labels

“Giveaway [sitiatikah.com] Bulan Ramadhan”

assalamualaikum..


Giveaway :-
RM 260 (RM 100 + RM 50 + RM 50 + RM30 + RM 20 + RM 10)
Domain + Hosting
Topup RM 20
Kad Raya
Keychain Singapore
Keychain Sarawak
1 CD Trust Port Total Protection edition 2011
Tarikh tutup : 20hb August 2011
Menggunakan random.org untuk mencari pemenang ..
Sponsor :-

Contest Raya!



Kempen "Giveaway Duet Raya 2011"



Tarikh tutup penyertaan : 24 August 2011

Jumaat, 12 Ogos 2011

Berbuka Bersama Mc'D


Selamat berbuka puasa kepada semua umat Islam..

Short Contest Dewi's Art Station



due date: 12 Aug - 14 Aug 2011

link to M.I.B



ada macam2 felt craft yang D.A.S buat, klik labels link ye.. :)

 

Labels

bag (1) beads (17) bookmark (5) bracelet (2) broadband case (5) brooch (13) button (62) camera case (2) car accessories (9) coin purse (7) contest / giveaway (32) cotton (10) couple (2) earring (8) fabric (20) felt (115) flannel (1) flower (25) foam (11) fridge magnet (1) go green (6) hair (7) hair tie (5) hard disk case (1) headband (2) hp case (30) hp straps (28) info (8) ipad case (1) key holder (1) keychain (36) metal (9) multipurpose case (3) note (7) order (69) paper clip (2) pencil case (1) poly-fiber (61) project (9) purse (4) PVC (9) ready stock (22) reviewed (9) ribbon (42) ring (2) shell (2) signage (2) snap clip (1) tissue holder (6)


sekian!!

shiema sufian nak bagi duit raya!



tag : TGB dan Nadia

followers 661

tak ada apa nak komen pasal blog adik, yang penting blog tak berat.. :)

Selasa, 9 Ogos 2011

twinscraftlife's 2nd lucky draw

 
 
Terms and Conditions:
1. the LUCKY DRAW is open to all follow bloggers (means must have blog and follow)
2. the Lucky Draw Starts on 1 August ~ and ends  on 14 August 2011.


STEPS:
1. Follow twinscraftlife.
2. Put an entry regarding "twinscraftlife's 2nd lucky draw" ♥ and put it as title.
3. Put the Banner above and link it with our blog. (click and save)
4. please leave your details including your blog that you have posted our "Twinscraftlife's 2nd Lucky Draw"

5. Tag min 2 other bloggers and let them know about the lucky draw and twinscraftlife.
 
tag : Nadia
Cempaka kuning
 

Isnin, 8 Ogos 2011

Walnut Shoppe 1st Giveaway

Dianjurkan oleh http://walnutshoppe.blogspot.com/

Sempena PEMBUKAAN RASMI blog Walnut Shoppe, maka penganjur bermurah hati untuk mengadakan giveaway pertama ini...
Tarikh Tutup :
10 Ogos 2011


Saya pilih D tapi memandangkan pilihan A hanya Cik Rose Cute jadi yang A tiada banyak saingan antara yang lain... hehehe


sambil berGA, mari kita bershopping sama ni di http://walnutshoppe.blogspot.com

Contest : Apa Tema Outdoor U'olls?



1.   Apa tema outdoor anda? (pre-wedd, maternity, baby, child, family, couple n etc)
Memandangkan gambar pre-wedd kami dulu entah mana hilangnya, jadi saya pilih yang ini jelah.. Insyallah jika menang, bisa gantikan..
Kisahnya : Juru foto kami entah mana hilangnya, hingga kini tak jumpa. 2tahun berlalu..

2.   Contoh kalau pilih pre-wedd plak..nak tema ape? (klasik-jaman dulu2, dak sek, moden n etc) 
Ayesha pilih yang klasik-jaman dulu2, Rumah Kg.. cun. 

3.    prop's yg akan anda bawak?
Kain pelekat dengan Kain Batik

4.   lain-lain menda yg u'olls nak tambah...
Motor Wespa

Closing Date : 
31 Ogos 2011 jam 10 Malam

tag : Nadia
Mama Yana
TGB

Sabtu, 6 Ogos 2011

GIVEAWAY EXPRESS BY I'M BLUEWENDY


tag : Nadia
E'In
Cik Mai

* klik banner ye.
 

GA Felt Shop

GA pertama yang saya join untuk hari ini, memandangkan saya telah ditag maka haruslah saya menjoinnya lagipun senang dan simple tak belit2... hehehe


Due date : 06 Oct 2011

tag : Nadia
E'In
Cik Mai

* klik banner ye.

Jumaat, 5 Ogos 2011

Suami Siti Al'Izzah kembali pulang

Assalamualaikum teman2.

Entry bersambung dari SINI

Leka saya melayan mukabuku, terbaca msj dari kak Siti Al'Izzah


Alhamdulillah, syukur to ALLAH..genap 3 hari akhirnya suami saya ditemui oleh seorang sahabat di sebuah masjid yang terdahulunya sudah saya dan sahabat2 terdekat periksa untuk mencari, tapi tak berjumpa...suami saya sihat alhamdulillah, cuma dalam keadaan keliru sedikit (keliru dari sudut masa)...terima kasih kalian....saya mohon ALLAH ganjarkan anda dengan jutaan khayr wa ajrun kabir..

Khamis, 4 Ogos 2011

Nea Flerida nak bagi hadiah


click banner ye

Menang Lagi ~ Cik Emma 1st Giveaway

Alhamdulillah ada rezeki lagi kat SINI


bakal memiliki Special Gift dari Cik Emma

hope diterima walaupun terlambat info, tarikh tutup GA 31 Julai a.k.a terlepas pandang..

terima kasih kat cik emma da random.org cz pilih ayesha... :)

GA Brooch Raya



tarikh tutup : 22/08/2011

id : A y e s h a Ramlee

Salah Jam..

Assalamualaikum dan selamat pagi teman2...

kalau baca entry INI, mesti korang tahu cerita..


en suami sedar jam 5 pagi... so ini jelah yang kami soruuuu...

layannnn, sekian

Selasa, 2 Ogos 2011

Menu 2 Ramadhan

Assalamualaikum,

Allahumma laka shumtu wa bika amantu wa 'alaa rizqika afthartu birahmatika ya arhamarrohimin

Apa menu kalian masa berbuka tadi.

saya???

"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"





sekian..

Isnin, 1 Ogos 2011

Kisah bersahur, dari abah!!

Assalamualaikum,
saya baru sampai dari melaka..
sahur dan berbuka bersama family tercinta

Syukur sepanjang perjalanan, tak sesak..
Berbuka apa tadi?

saya makan, sup tulang + ada macam2... mengah.. hehe

sahur tadi, abah cakap benda ni..
dan tiba2 kami semua tergelak besar..

Sahur Pertama :

A - Makan apa sahur tadi?
B - Ayam masak merah, Rendang Kerang, dan mcm2 ada..

Sahur seterusnya :

A - Makan apa sahur tadi?
B - Sayur goreng dgn ayam masak kicap..

dan seterusnya, bila bersahur :

A - Makan apa sahur tadi?
B- Tak sempat nak masak, minum air suam je kami anak beranak.

Penghujung sahur..

A - Makan apa sahur tadi?
B - Jam tak berbunyi..

(last2,  jam disalahkan...)

Apapun selamat menjalani ibadah puasa kepada semua teman2...

Tiny Hand With Animated Rainbow Hearts