Jumaat, 6 Januari 2012

TUTORIAL : Gambar Jadi Blur dan Melengkung, Bila Cursor Menyentuh

Assalamuaikum dan salam 1 Malaysia..

Tutorial Again ye :D 
Credit : Lyssa
Saya nak share sebab saya nak bagi tahu kat korang, hihihi... Setelah puas saya ber-BW, akhirnya jumpa kat belog adeq ni. 
Apa benda ni, mesti korang nak tahukan? okeyh, benda ni akan terjadi kalau Cursor menyentuh gambar, auto picture melengkung pastu pict korang Blur. 
* pic blur takpe asalkan bukan kita yang Blur ^-^

now kita bermuka..
1. Design > Edit Html > Tick ''
2. Tekan Ctrl + F atau F3 dan cari code ini ---> a:visited {
3. Jumpa tak? kalau tak ada tu tandanya template kamu tak sesuai untuk tuto saya kali ini. Untuk yang jumpa, ikut langkah seterusnya. Just paste code di bawah ini, di BAWAH code yang korang tadi tadi.

a img {
border-radius:10px;
border-width: 0;
}
img:hover {
filter: alpha(opacity=70);
opacity: .6;
-webkit-transition: 0.5s;
border-radius:10px;
* paste yang macam saya buat ni tau.

4. Now, kalau tak yakin jadi atau tidak korang Preview lah dulu. Jangan lupa Save kalau Like!!

selamat berjaya

Tiny Hand With Animated Rainbow Hearts