Rabu, 7 Mac 2012

TUTORIAL : Buat Bloglish



Tutorial khas untuk blogger JAHA dan blogger baru. Dengan ucapan semoga terus berusaha untuk mencantikkan laman blog kamu ye ^_^

1. Sign in blogger > Design > Page Element > Add a Gadget


2. Lepas 2, keluar page macam bawah ini. Cari yang saya kotakkan. Klik button '+'

then jumpa macam bawah ini, disinilah kita mulakan segalanya. :D

3. Title = Ikut suka nak letak nama apa pun .
4. Show = Bilangan blog untuk di show.
5. Klik ikut suka apa yang nak di pamer kat situ. 
6. Add to List = Tekan untuk masukkan link blog ayesha dan yang lain. :)

Siap ke? sila lah  SAVE. 

 BERJAYA!! Jangan lupa masukkan link blog saya sekali, ecehhh :)

6 ulasan:

jahajahatable berkata...

oh oh, bliglish ke namanya...haha kalau cenggitu senang lah...tengs

Tihara berkata...

bagus tuto ni..simple je kan :)

Lil_me berkata...

Wah baru tahu XD thanks ^^

محمد شهريل القنيطري berkata...

thanks for the tutorial..

Ayesha Ramlee berkata...

jaha - yup, bloglish.

Tihara - itulah kak, da ada yang bertanya, kenalah buat :)

lil_me - buat tau.

Ayesha Ramlee berkata...

@محمد شهريل القنيطري welcome

Tiny Hand With Animated Rainbow Hearts