Isnin, 2 April 2012

Halal Ke Duit Dari Blog.......

tajuk entry mungkin agak kasar bunyinya, maaf ye :)

dulu aku diam, tapi makin banyak terkena buat aku rasa.. Aku tak halalkan!! hehehe
bukan emo atau marah, tapi HALAL ke dengan menipu macam 2?? eipun PROMOSI tp agak2lah..

contoh : nak tengok gambar percutian saya kemarin, klik SINI.. tak ade masa nak update kat blog ni..
contoh lagi : Nama Pemenang
dan apa sahaja yang bukan berkenaan dengan ayat pada link 2.

* mungkin orang lain tak mara atau tak kisah, tapi aku nak tanya HALAL ke?
* jangan sentap sebab aku bukan menyentap =)

12 ulasan:

Nono Lu berkata...

mana link? xpt klik pon

Haruno Hana 하나 berkata...

tak suka jugak! hana akn tgok tu link apa yg keluar kat cursor, kalu Churp2, ads len mmg xkan klik.. guna cara camtu =.=

nanieybarnieylurviey berkata...

ramai yg buat mcm tu.. biasa sy check dlu link tu before klik.. nk earn money tu agak2 la unless buat entri pasal tu. ni suh klik tgk gmbr then keluar benda lain.. panas!!

Ayesha Ramlee berkata...

@Nono Lu contoh jew. tak nak tunjuk sangat :)

@Haruno Hana 하나blogger baru sekarangkan, suka matikan button kanan 2... paya sikit.

@nanieybarnieylurvieysetuju, memg check tapi nie jenis yang tak boleh click kanan... menanah jawapnya :)

IntaNBerliaN berkata...

a'aa pnh gak jd camni... sabo je la...

jahajahatable berkata...

@Ayesha Ramlee

kalau halakan sahaja cursor pada link tersebut nanti akan keluar kat bawah ape linknye... bgetoltak...tak perlu guna right click

Kamil Kahar berkata...

hehe...ayesha ni...mati2 ingt ade 14 komen...

neway kamil pn xbrape ske camtu...dalam apa2 cara pn nk dptkn rezeki kenela jujur supaya duit tu bukan saja halal malah diberkati...tul x..? :)

^^nu[dd]yra^^ berkata...

mle2 sy x faham entry akak nih....heheh...lampi sket....maksudnyer...tekan link tuh...pergi ke iklan kan?btol x?heheheh,,,

Ayesha Ramlee berkata...

@IntaNBerliaNkan kak kan, sabo ajelah... :)

Ayesha Ramlee berkata...

@jahajahatablekadang2 tak semua guna fungsi yang mcm 2... AR pun tak guna...

Ayesha Ramlee berkata...

@Kamil Kaharhehhee, tipu comment takpe.. hahaha.. betul2

Ayesha Ramlee berkata...

@^^nu[dd]yra^^eammmm, betul2.. itulah maksudnya cikgu.. tak reti nak terangkan.. 2 yg ada banyak contoh :D

Tiny Hand With Animated Rainbow Hearts