Isnin, 29 Oktober 2012

Raya Korban Ayesha Ramlee

Salam, tak terlewat rasanya utk ayesha ucapkan 'selamat hari raya korban kepada seluruh umat islam'. Terima kasih tuhan utk nafas yang masih kau berikan
Raya!! Raya!! Ikut giliran, balik kg ashben. Apakan daya (dlm hati, girang sebenarnya) tak dapat ikut jadual. Sy balik side sy, Yeeahhhh, kumpul lagi dengan adik beradik saya. 1. Ashben kerja pagi raya. 2. Ada hal yang harus kami selesaikan. Walaupun ini first time saya beraya tanpa suami disisi, takdelah terasa sgt bila 6 dr 7org puteri, ramlee plus ah chik berkumpul. Gamat suasane. Tahu jelah perempuan, hihi.
Sembang punya sembang, tiba2 abh kata bohong. Apalagi tambah sawan dan virus betul ke bohong dengan pantasnya telah menular. Sampaikan mak kata, bohong bohong 'kang nie makan dia', hahaha. I lover my family.
Walaupun keakrapan kami 7beradik telah di rampas oleh abg ipar, kami ber6 tetap 1 hati dan happy2. 20tahun dah, kak long tak pernah beraya dengan kami. Nak jumpa apatah lagi, takpe. Tapi sbb suami dia, sy macam badi sikit utk terima org dari negeri nie. Sbb sy rasa mereka tetap sama. Walaupun kata arwah nenek 'akak (ayesha) jgn kerana nila setitik rosak susu sebelanga' seriouslah sy tak pernah lagi jmpa, org dari negeri ni sejuk je bila kasi pendapat atau apa2pun lah. Atau mgkin ada, cuma sy yg tak perjumpa lagi.
Gambar raya? Sayanglah. Semua gambar ada dlm camera. Adalah sekeping dua, gambar. Gambar masa shopping at Nilai 3
P/s: gambar ayam nak buat dah. love my family.

3 ulasan:

♥ Nana BamBam ♥ berkata...

elamat hari raya korban Ayesha, sory lambat :)

NORSHAHFEZA HAMSAN berkata...

boleh bygkan time ayah sis ckp bohong tu,haha fenomena betul ke bohong gayenya tu =D

Azura Idris berkata...

hai sis,salam kembali setelah sekian lame :)

Tiny Hand With Animated Rainbow Hearts