Khamis, 18 Oktober 2012

Support Hugh's Fish Fight

Sign up for the campaign, jika rasa kita sama.
826,490 itu Ayesha Ramlee
First time tengok, aku rasa kesian + sedih + marah atau dalam kata lain sangat terkilan. Tanpa tunggu siaran tamat, aku search apa itu 'Fish Fight'?

lihat video ini dan rasakan kesedihan aku

Macam ni, ikan yang ditangkap dilaut utara *North Sea setengahnya mereka ambil dan sisanya dibuang semula kelaut dalam keadaan MATI. 

Ish tak terdaya aku nak terangkan, sedeynya.. Kenapa tak lakukan sistem Quota? Berapa jumlah ikan tertentu untuk ditangkap. Kenapa harus merosakkan sistem perikanan?. 

Tengok ni, satu lagi videonya

3 ulasan:

Tihara berkata...

as salam,

tak sanggup la nak tgk..mcm kat jepun dulu, diorang seret ikan besar dgn kereta..seksa sgt..lepas tu tk sanggup nk tgk lagi.tau2 jd tsunami..

Ayesha Ramlee berkata...

wsalam kak Tihara, hampir menitik air mata saya hari tu kak...

♥ Nana BamBam ♥ berkata...

sedeh nye ya allahh...kenapa dorang buat mcm tu...x kesian ker kat ikan2 mati tu..dah tau xnak jgn tangkap pakai pukat...humm

Tiny Hand With Animated Rainbow Hearts