Isnin, 15 Oktober 2012

TUTORIAL : Scroll Box Bloglish

Salam All..

Sekali lagi entry kali ni, khas untuk aku dan semua yang sangat rajin tukar2 template. Yelah tiap kali tukar, tiap kali aku search blog orang.. Untung korangkan, hihi

First, credit : lyssa secret.

Jom ikut Step di bawah :

1. Log in > Template > Edit HTML > Proceed > Tick "Expand Widger Templates"

2. Tekan Ctrl F dan cari tajuk bloglist korang, cth : Blogspot.Com (ini aku punya)

3. Bila dah jumpa tajuk bloglish korang tu kan, cuba korang tengok code-code di bawah tajuk yang korang cari tuh. Ada tak code macam ini:


<div class='widget-content'>

4. Now, gantikan code di atas dengan code ini:


<div class='widget-content' style='overflow:auto; width:ancho; height:200px;'> 
* Yang warna merah tu, gantikan dengan size height korang ye.

5. Sudah kan? Cuba PREVIEW dulu. Kalau menjadi, SAVE terus ok? 

=SELAMAT MENCUBA SEKALIAN !=

1 ulasan:

♥ Nana BamBam ♥ berkata...

contoh gambar x de ye? hehe

Tiny Hand With Animated Rainbow Hearts