Khamis, 29 Mac 2012

Dia Jatuh Cinta Kerana MATA Aku!! Tapiiiiiii

Colorful Contact Lens

Terima kasih Shag Yahaya kerana sudi menjadi salah sorang penaja giveaway AR. Yang belum join, click SINI. Hadiah OSSemmmmm sehhh =)

Mahu sedekah, klik INI dan INI

Okey sekarang kita cerita, tajuk asal =)



antara koleksi yang patut korang miliki :-

Steps to place an order :

1) Take a tour on our page
2) Search for the wanted items
3) Ask us whether the item is available
4) If available, then you may click on ORDER FORM on the left tab of main page of LLS
5) Fill in the blanks
6) Submit

Atau lebih pantas, order terus dari Labu Labi Shop

Mega Giveaway By Farain


tarikh tutup : 15 April 2012 (maybe)

Rabu, 28 Mac 2012

WORDLESS WEDNESDAY : 9


Sila kira ada berapa?

Telekung Cotton Pilihan Terkini


Blogshop - Thaiyibah
Facebook - Fanpage

We began operations on December 2011. Telekung Thaiyibah is a 100% Bumiputra ownership and is a product made from Malaysia. The process of tailoring our product handled by the Muslims, thus we can guarantee the cleanliness of our product. 
We offer you a wide variety of prayer clothing for you and your family with reasonable price, without sacrificing quality. Happy shopping with us!
Telekung Thaiyibah Tahira (dewasa)
Jersey - RM 85
Cotton - RM 110

March 2012, kini kami mengeluarkan produk terbaru. Telekung Thaiyibah menampilkan telekung kanak-kanak sebagai produk terbaru. Kemas,selesa,cantik dan ringkas ciri-ciri yang diterapkan dalam menghasilkan produk terbaru ini. 
milikinya dengan harga RM70

Jika anda ingin mulakan perniagaan, apa kata menjadi agen untuk produk thaiyibah ini --> RUJUK SINI

Selasa, 27 Mac 2012

Pencinta Car Accessories, Tengok Ini..


seronok masuk blog dan fanpage 


kalaulah saya sekreatif kak Idayu Ahmad, Saya akan berenti kerja dan terus menjadi wanita yang bekerja sendiri. Boleh tengok maira membesar depan mata setiap saat dan masa. Siapa yang bukan seperti saya, mari kita tempah sahaja di Sweetlilcraft Collections
owner kini mungkin sudah berapa di Mekah Al-Mukarammah, menunaikan umrah
Car Accessories 

bukan itu aja, ada macam-macam disini
antaranya :

Pencil box & Pouches

Backpack

untuk lebih pilihan

dan ada yang lebih istimewa, owner sempat buat entry pasal GA AR sebelum berangkat ke tanah suci.. itu yanng buat AR sangat-sangat terharu.. jom baca SINI

jangan lupa masuk page 

Sekian..

dengan harapan dan doa saya dari jauh, agar Sweetlilcraft Collections lebih bertambah maju..

Bila De Closette Buat SALE


blog : De Closette
Facebook


cepat-cepat beli dan hati senang sebelum 31 march ini...
jom lihat apa yang ada =)



anda pengerma Porko DOT, lihat bawah 
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'

CUMA RM25 je.. milikinya sekarang...
h/p: 019 6271737
email: declosette@yahoo.com

Kini Tiba Blog Herba Tihara


Sebelum pagi menjelma, AR nak review satu lagi blog penaja 
Giveaway : Saje-saje Nak Menang By Ayesha Ramlee


Gender : Female
Location : Pahang Darul Makmur, Malaysia
Introduction : It is not in the stars to hold our destiny but in ourselves.
Interests : Muzik, Herba
Favorite Movies : Twin peaks, legend of the falls, cave of the golden roses,anne of green gable
Favorite Music : Instrumental
Favorite Book : Marketing, ilmiah, IT, thriller, lagardening

kak tihara, mula menulis pada 2 dec 2008 dengan entry Kena Jawap Tag Dari Honeybee dan entry terakhirnya ketika AR mengodam blog kak tihara Yeay menang topup lagi

Siapa rajin shopping mari lihat SINI

Sabtu, 24 Mac 2012

Tips Cantikan Blog

100% idea asal : Nurhafizah

Assalammaualaikum .
banyak orang yang tanya aku resepi blog nak kasi cantik macam mana . aku neh bukan pandai sangat , just buat apa yang aku suka . so , kali nih aku nak kongsi sikit dengan korang pasal nak cantikan blog . semua orang nak cantik kan blog kan ? hehe

Warna
korang kena pandai pilih warna . supaya matching la kan . kalau header hijau , background merah , sidebar biru . . sesuai ke ? haha . so , kena la jugak pandai pilih warna . kalau yang nak warna warni tu kena banyak tengok contoh-2 rainbow dekat google . jangan maen hentam sja yea .

Header
nak cantikan tulisan header , kena la download fonts yang comel-comelkan . tak nak guna comic sans , arial jea kan ? hehe . lepas tu picture dekat header . jangan la tempet banyak sangat . nanti nampak serabut wehh . nak tengok title header pon tak nampak sebab penuh dengan gambar . kalau rasa susah sangat , download font jea . then tulis title . nampak simple but cantik dengan tulisan tu . ha , one more about picture . mesti korang nak letak picture korang dekat headerkan ?? ehmm , pendapat aku la , jangan la letak besaq-2 . nanti tak sesuai lerr .

Widget
aku rasa korang tak payah lar letak benda tu dekat blog . menyemak lerr . dah la nak tunggu loading pon lambat . haih . tapi kalau rasa sesuai dengan blog korang , letak la . korang tengok blog kebanyakkan yang cantik tu letak ke widget tu ha ? tak ramaikan .

Tulisan
tulisan pon ada peranan taw . heh , jangan la guna tulisan berangkai tu dalam nak post entry . juling mata nak bace tawu . entah macam mana la korang bace kalau tulisan macam tu . haihh . kalau post title ke , sidebar ke tak apa la jugak . then warna tulisan . kalau background dah warna putih jangan la guna tulisan warna kuning . ehmm , macam mana la mata korang tu eh .

Background
pemilihan background mesti la sesuai dengan blog . korang boleh search jea dekat google  . belambak ada .

Icon
ada icon yang comel-2 tu pon boleh buat blog jadi cantik taw . tapi , jangan letak banyak sangat . nanti jadi semak pulak . haha . 

Picture
jangan letak banyak sangat gambar dalam blog . sidebar image , header image , title post image , comment image , footer image & mcm-2 la yang boleh membuatkan korang letak image . tak payah letak semua . button itu la , ini la . kalau boleh semua nak image =.= ! semakk jea .

Cursor
korang dah pandai buat cursor sendiri kan kan ? kalau buat pon jangan la pilih saiz yang besaq , nak tunjuk sangat cursor tu . kecik-2 kan comel . 

setakat tu saja pendapat yang aku boleh kasi . taapi , tak semestinya semua pendapat nih korang boleh guna . ikot kreatif masing-masing . 

TUTORIAL : Tukar Cursor Blogspot


Copy kod dibawah : 
<Sytle type="text/css">body {cursor:url("URL CURSOR"),default}</style>

* gantikan URL CURSOR dengan SINI

Save, siap...

Freebies : Divider

Long Divider

http://applepine.chu.jp/line/sen/star300.gif

http://applepine.chu.jp/line/sen/flower300.gif

http://applepine.chu.jp/line/sen/tenki400.gif

http://applepine.chu.jp/info/up/tenki300.gif

Short Divider

http://applepine.chu.jp/line/sen/star200.gif

http://applepine.chu.jp/line/sen/flower200.gif

http://applepine.chu.jp/info/up/hata1.gif

http://applepine.chu.jp/line/sen/hata2.gif


http://applepine.chu.jp/line/sen/tenki200.gif

http://applepine.chu.jp/info/up/kumohoshi200.gif
Tiny Hand With Animated Rainbow Hearts