Ahad, 29 April 2012

Dekat Mana Nak Beli Kain Felt?

Blogspot - http://hani-shoppe.blogspot.com/ & http://hanicreativecraft.blogspot.com/
Fanpage - http://www.facebook.com/hanicreativecraft

KEYCHAIN

HAIR ACCESSORIES


STARTER KIT & DIY KIT

STARTER KIT UNTUK CRAFT FELT: RM50 ( add RM7.50 for polaju)
*ALAT JAHITAN - gunting, tweezer, jarum, benang, tali hitam halu, kain felt 5 warna (ukuran 30cm x 16.5cm)
*AKSESORI - Butang pelbagai warna, animal eye, keychain ring, brooch pin, handphone strap, grograin ribbon & fiber fill
*ALAT TULIS - Tracing pencil, air erasable marker, tutorial & pattern

DY03 DIY Combo Pack 2 RM22
Pack ini mengandungi - Felt 25 cm x 22.5 cm (10 warna), Ribbon 16mm (2 design), ribbon 10mm (1 design), Eyes 12mm (3 pairs), Brooch Pin 25mm x 2, Brooch Pin 15 mm x 3, Round Brooch Pin 19mm x 3, Keychain Ring x 2, Ring 15mm x 2, HP Strap x 5, Black & White Button 11 mm x 10, 2 Hole Button 15mm x 3, Ladybird Shank Button x 2,Suction Cup x 2 set, Magnet 1.5cm x 2, Magnet Button x 2 set, Fiber

CARA MEMBUAT TEMPAHAN & PEMBAYARAN
Untuk buat tempahan ( order ):

1. sila Isi Order Form di atas (utk lebih mudah click as new tab)
2. submit form
3. tunggu email dari hanin (quotation & no akaun)
4. buat pembayaran

Untuk buat pembayaran:

1. Online Payment

- Buat pembayaran
- Print skrin / copy transaksi
- email bukti pembayaran

2. Cash Deposit
- Scan / snap photo slip pembayaran (mesti jelas)
- email slip pembayaran

* Hanya order yang disertakan dengan bukti pembayaran akan dilayan, harap maklum ye !

sebarang pertanyaan:
sms / call 0194771175 ( hanin)
email hani_shoppe@yahoo.com

*****SILA KLIK PADA TAJUK ITEM UNTUK VIEW INFO TENTANG SETIAP ITEM ******















Pemenang Top Referrer Giveaway AR, TAHNIAH!!!!!

sesungguhnya terima kasih kepada para penaja Giveaway AyeshaRamlee






















siapakah dia, dan terima kasih kerana sudi membantu saya..

























pemiliknya adalah - http://thegamesbingo.blogspot.com












hadiahnya - 
Sehelai Kain Ela by Dsuefia Collection
dan 
Pillow Felt Cupcake by Hani Creative Craft

NAMA :
ALAMAT :
No FON :
Subject : Top Referrer 

emailkan ke ------> bloggergirl84@gmail.com

Jumaat, 27 April 2012

Cara Saya Dapatkan Sponsor Untuk Giveaway Kemarin...

100% Idea kak IntanBerlian dan saya galakkan korang ikut cara ni, sebab ini BUKTINYA

Alhamdulillah dan seperti yang kalian tahu Giveaway : Saja-saja Nak Menang by AyeshaRamlee telahpun melabuhkan tirai & hanya menanti masa untuk saya umumkan pemenangnya sahaja :]
 
antara pesanan mereka

First sekali jika u all plan nak buat GA.. U ALL KENA PANDAI URUS MASA... TIME MANAGEMENT U ALL KENE CUNLAH JAWABNYA.. (^_^)... maksudnya, jika u all dah terfikir salah satu syarat untuk orang join GA u all tu, adalah follow or like sponsor.. pastikan u all dah dapatkan semua sponsor sebelum GA u all dah on.. kiranya takdalah nanti bila GA u all dah on baru nak dapatkan sponsor.. so, time tu dah berlaku sedikit kekurangan 'faedah' lah untuk sponsor.. maybe yang awai2 join tak follow or like sponsor or nanti merumitkan u all untuk inform sorang2 peserta supaya follow or like sponsor yang baru.. (",)

Macam saya.. saya plan bulan 2 nak lancarkan GA... so, awal bulan 1 or pertengahan bulan 1, saya dah start hantar emel kepada sponsor.. Dengan kata lain.. CARI SPONSOR AWAL SEBULAN OR SETENGAH BULAN (",)... U all kena ingat, tak semua sponsor @ blogshop mampu melayan emel kita ni secepat yang mungkin.. kiranya, kita pun kena memahami situasi sponsor jugaklah.. (",)

Bila u all dah dapat bajet time yang cun tu.. u all pun startlah cari sponsor.. Ohya, SAYA GALAKKAN U ALL CARI SPONSOR BLOGSHOP untuk mengelakkan kena tipu or apa2 je lah yang sewaktu dengannya.. Bila blogshop, dah sah2 lah mereka nak jaga nama baik business mereka kan... Orang persendirian pun ok je sebenarnya tapi make sure u all kenal merekalah... jangan sampai tiba2 bila nak tuntut hadiah.. ada pulak sponsor yang menghilangkan diri (",)

Saya banyak dapatkan sponsor melalui GA2 yang saya pernah join sebelum ni... Saya cari sponsor dekat FACEBOOK.. (Blogshop yang tengah anjurkan GA @ rajin anjurkan GA @ yang kurang jumlah LIKED mesti akan berminat untuk jadi sponsor) Normally, bila sponsor ada fanpage, mereka pun ada blog jugakkan.. (",)... Dapatkan emel sponsor dari info mereka di FACEBOOK.. jika takda, checklah dekat blog mereka pulak.. mesti ada emel.. hihii.. U all hantar emel kepada sponsor dengan bagitahu.. APA TUJUAN GA U ALL TU... BAGI DETAIL2 GA U ALL.. BERAPA LAMA TEMPOH GA, APA SYARAT2 GA & APA FAEDAH YANG SPONSOR AKAN DAPAT.. JANGAN LUPA, BAGI JUGAK LINK BLOG U ALL (",)

Lepas tu, tunggu je lah maklum balas dari sponsor tersebut.. (",) Tapi u all janganlah pulak demand2 yer... Bila sponsor tanya apa hadiah yang mereka kena sponsor.. janganlah mintak banglo sebijik pulak..hahhahha... Just cakap "Terpulang dekat awak.. awak boleh sponsor seikhlas hati"... macam kurang 'kemanisan' apabila u all yang minta apa hadiah yang u all nak mereka sponsor (",).. Lagi satu, jika mereka tak dapat jadi sponsor.. jangan marah2 tau..cakap je.. "takpa, saya faham situasi awak.. thanks"... Bila kita mencari sponsor.. Kena lah ingat yang "BERBUDI BAHASA ITU AMALAN MULIA".. (sepatutnya memang wajib dijadikan amalan seharian kita) (",)

Bila dah setuju untuk jadi sponsor... u all janganlah sampai tak inform apa2 langsung tentang GA u all tu dekat sponsor.. janganlah sampai putus hubungan.. hanya ketika nak kan mereka baru berhubung.. (",).RAMAH TAMAHKAN DIRI U ALL DENGAN SPONSOR... maksudnya.. bila GA u all dah on.. inform sponsor.. bila u all dah buat entry promote.. inform sponsor... bila GA u all dah tamat.. inform sponsor.. macam tu lah jugak bila dah ada pemenang.. (",) Barulah sponsor ni rasa sejuk je hati sponsor hadiah untuk u all.. hihii.. siap sanggup nak sponsor lagi untuk next GA... (",)... Yap, serius.. trylah jadi ramah tamah... sebab semua orang akan suka dengan mereka yang ramah tamat... gerenti, sponsor tu pun boleh jadi kawan u all @ pembaca tetap blog u all.. (",)

Handmade By Zliah

lagi dan lagi, tekan --> SINI
Custom-made guest book :)

Bole order untuk apa-apa saja occasion - wedding guest book ke, birthday guestbook ke, akikah guestbook ke..atau apa saja.

Design pula, bole minta saya design/comes with your own design dan citarasa.

Sebarang pertanyaan/tempahan bole email ke zliahs@gmail.com atau sms ke 013-6284991.

sekarang saya jemput kalian semua ke handmade frames pulak..
tekan ---> SINI sebab ada banyak lagi. sebelum to AR nak bawa korang jalan-jalan dekat department cards pulak :] .. 
Saya tahu kalian tak sabar2 nak milikinya kan? cepat jangan tunggu lama2
Sebarang pertanyaan/tempahan bole email ke zliahs@gmail.com atau sms ke 013-6284991.

Khamis, 26 April 2012

Aktiviti Geng fiQ'Ra


No. Blogger Card - A01fiQ'Ra06

lama AR tak aktif di GF dan kini AR muncul dengan membawa 1 prinsip 

1) 7 orang yang paling awak sayang, siapa dan beritahu nama :)
a: Suami "Azrie Mohammad Noor"
b: Abah "Ramlee Adam"
c: Mak "Ah Chik Kasih"
d: Adik Beradik - :]
- Masayu
- Juita
- Melati
- Mimi
- Rashidah
- Nadia
e: Mertua
- Normah 
- Mohammad Noor
f: my BBF "Azyla Azrul"
g: Shhhhhhhh... Cinta Terhalang

2) 3 negara, ( bukan negeri ) yang awak idam idamkan untuk ke sana, negara apa :)
a: Singapura - Melawat Pusara Arwah Abang
b: Brunai - tak tahu kenapa, rasa macam ada sesuatu disana
b: Paris - Sweetttttt

3) apa prinsip hidup awak.. beritahu 1 je prinsip :)
Kalau AR dah kata BENCI, buatlah apapun AR tak mampu kata "aku MAAFkan kau" dengan seikhlasnya. Saya boleh je duduk semeja dengan dia, kira boleh gurau senda samalah, pernah try tapi tak mampu... Jadi jangan sampai saya kata BENccccciiiiiiiiii :]

Coklat Buatan Tangan Yang Nyammmmiiiiiii

Kelas Coklat (100% Hands-On)

100% Hands-on...SEMUA hasil akan dibawa pulang...

Maxsimum 2 student for every class
Hands-on class 100%
Bring back ALL chocolate produced (100pcs ++)
Note & recipies will be provided
FREE : 1 Mould (boleh pilih)
DISCOUNT 50% : Chocolate Warmer & Chocolate Compound & Filling
& BANYAK LAGI...
xrugi joint:) InsyaAllah...

APA YANG AKAN ANDA PELAJARI:
1.       Mengenali jenis-jenis coklat-  couverture/real coklat dan compound
2.       Penyediaan coklat dgn teknik pencairan dan tempering tanpa menggunakan marble, penghawa dingin dan termometer. Mudah dan Murah.
3.       Teknik-teknik pembuatan coklat
4.       Mengenali jenis2 acuan
5.       Membuat filling/inti cecair/gananche (strawberry/blueberry/mocha) & Nutty (almond/raisin/bubble)
6.       Teknik mewarna coklat
7.       Membuat LoliChoc, Choco Box, Coklat bar, dan lain-lain.
8.       Coklat oreo & oreo edible image
9.       Teknik hiasan transfer sheet.
10.     Teknik packaging.
11.     Cara membersihan acuan dan penyimpanan serta penghantaran selamat.
12.     SPECIAL - Marketing TIPS 4P (Price/Product/Place/Promotion)
Pembelajaran sepanjang hayat. Boleh hubungi saya bila-bila masa sahaja.


Fee: Depends on Location

Date : Saturday & Sunday ONLY

(will be updated from time to time)

Time : 9 am until complete

Location :

1. Tmn Sierra Perdana, Masai, Johor (RM180)
2. Tmn Megah, Batu Pahat, Johor (RM200)
3. Tmn Melati, Muar, Johor (RM220)

For any enquiry, kindly emel zu_ni08@yahoo.com
Or Contact us at:
1. Zue - 0197347789/0127858539
2. Yani - 0137582510/0127242015


tak ada masa, jugak tak ada masalah. Korang boleh je beli terus. Mari saya tunjukkan

Gifts/Hantaran
Suitable for Corporate Gifts, Hantaran, Engagement, Aqiqah, Birthdays etc. 

ALL INCLUDES (Tiada Caj Tambahan):
1. Wording ~ wishes, name& etc
2. Window Box ~ colour Gold or Silver
3. Accessories ~ Organza Ribbon
*All Prices NOT include delivery charges. 0-3kg RM15 only.
*Self pickup is Free Of Charge (FOC)
Chocolate Colour Available :  
(Standard - White & Chocolate) + YOUR COLOUR OF CHOICE
1. Light Blue
2. Yellow/Lemon
3. Orange
4. Peach
5. Red
6. Pink
7. White/Cream
8. Green
9. Apple Green
10. Purple
11. Black  

SET CHOCOLATE BOX
Any inquiries, kindly contact us;
0197347789 (Zue)/ 0137582510 (Yanie)
Email : zu_ni08@yahoo.com
Lolichoc
LoliChoc Bear (LCB)
Price:
1) 20 - 100pcs = RM 1.00/pc
2) 101 -300pcs = RM 0.90/pc
3) 301 & above = RM 0.80/pc

 LoliChoc Garden & Summer (LCG)
(fancy colour)
Price:
1) 20 - 100pcs = RM1.60/pc
2) 101 - 300pcs = RM1.50/pc
3) 301 & above = RM1.30/pc

LoliChoc Teddy (LCT)
Price:
1) 20 - 100pcs = RM2.00/pc
2) 101 - 300pcs = RM1.90/pc
3) 301 & above = RM1.80/pc

Lebih pilihan dan harga, tekan SINI

Halal
Produk Keluaran Bumiputra dan Di Jamin HALAL. Menggunakan Coklat COMPOUND berjenama antarabangsa RASA yang setanding dengan coklat yang berada di pasaran dengan harga yang sangat berpatutan.

Your HALAL Homemade Chocolate:)
Jom Order
1. Utk order kurang dr 500pcs - 7@3 hari lbh awl, 500pcs ke ats 2 minggu lbh awl.
2. Email/SMS details order kpd kami;(Digalakkan utk sms/call)
3. Semua Harga TIDAK TERMASUK KOS PENGHANTARAN.
4. Price may subject to change from time to time.
Contact Details
Any inquiries, pls contact us=)

1. Email: zu_ni08@yahoo.com
2. Call/SMS : 
019-7347789(Zu)
013-7582510(Yani)
3. FaceBook :
= ZUWAIRUNI ISMAIL=
= NORIZAYANI IBRAHIM =
*For Quick responds,Kami galakkan anda SMS/Call kami.TQ^_^


TAMAT "saje-saje nak menang"


Alhamdulillah, sebulan sudah berlalu dan sila pastilan peryertaan kamu ada saya catatkan.
* Saya X terima link yang tidak lengkap ye
* Keputusan akan diumumkan bila saya selesai melawat blog kamu semua


SENARAI NAMA

Tiny Hand With Animated Rainbow Hearts