Jumaat, 29 Jun 2012

Kari Tongkol Ini Hari

Kari ikan tongkal.. Dulu saya tak makan ikan ni, sebab nama dia pelik.. 
Hari 2 balik rumah PIL, tengok mcm sedap.. TRY makan, aah TRY ke TERKENA, hihihi... 
Sedap jugak mekkk

TUTORIAL : Pengunjung Blog

Mood Tutorial..

Salam u all. Lama rasanya saya tak bertutorial disini..


2. Select a hit counter style.
3. Enter web site info. 

4. Copy counter code to your site.


Khamis, 28 Jun 2012

Ada Hati Nak Tukar Lidah!!!


Mak kata kalau dah lidah laksa tak payahlah nak tukar italy... Saya punya nak makan sampai termimpu2.. Last2 bau dah kembang tekak... Tengok iklan mcm sedap, yang cheq riz 2.. 

Rabu, 27 Jun 2012

Kasut Raya Anak Bujang Anda



SHOES : BRAND - NIKE
COLOUR : BROWN
CODE : SH010
PRICE : RM50.00

Size Available:
Size 20 (Length - 14cm) - 1 available
Size 21 (Length - 15cm) - 1 available
Size 22 (Length - 16cm) - 1 available
Size 23 (Length - 16.5cm) - 1 available
Size 24 (Length - 17cm) - 1 available

SHOES : BRAND - ADIDAS
COLOUR : BROWN
CODE : SH007
PRICE : RM50.00

Size Available:
Size 20 (Length - 14cm) - 1 available
Size 21 (Length - 15cm) - 2 available
Size 22 (Length - 16cm) - 1 available
Size 23 (Length - 16.5cm) - 1 available
Size 24 (Length - 17cm) - 1 available

SHOES : BRAND - ADIDAS
COLOUR : OFF WHITE/BLACK/RED
CODE : SH011
PRICE : RM50.00

Size Available:
Size 20 (Length - 14cm) - 1 available
Size 21 (Length - 15cm) - 1 available
Size 22 (Length - 16cm) - 1 available
Size 23 (Length - 16.5cm) - 1 available
Size 24 (Length - 17cm) - 1 available

SHOES : BRAND - ADIDAS
COLOUR : LIGHT BROWN
CODE : SH008
PRICE : RM50.00

Size Available:
Size 20 (Length - 14cm) - 1 available
Size 22 (Length - 16cm) - 1 available
Size 23 (Length - 16.5cm) - 1 available
Size 24 (Length - 17cm) - 1 available

SHOES : BRAND - ADIDAS
COLOUR : MAGENTA (PINK)
CODE : SH002 
PRICE : RM50.00

Size Available:
Size 28 (Length - 20cm) - 1 available

SHOES : BRAND - NIKE
COLOUR : OFF WHITE
CODE : SH004
PRICE : RM45.00

Size Available:
Size 20 (Length - 14cm) - 1 available
Size 22 (Length - 15cm) - 1 available
Size 23 (Length - 15.5cm) - 1 available
Size 24 (Length - 16.5cm) - SOLD

SHOES : BRAND - ADIDAS
COLOUR : BLUE BLACK
CODE : SH009
PRICE : RM50.00

Size Available:
Size 20 (Length - 15cm) - 1 available
Size 21 (Length - 16cm) - 1 available
Size 22 (Length - 17cm) - 1 available
Size 23 (Length - 18cm) - 1 available
Size 24 (Length - 19cm) - 1 available

SHOES : BRAND - ADIDAS
COLOUR : RED
CODE : SH001 
PRICE : RM50.00

Size Available:
Size 28 (Length - 20cm) - 1 available

SHOES : BRAND - NIKE
COLOUR : GREY/GREEN
CODE : SH003 
PRICE : RM45.00

Size Available:
Size 21 (Length - 15cm) - 1 available
Size 23 (Length - 15.5cm) - 1 available
Size 25 (Length - 17cm) - 1 available

SHOES : BRAND - NIKE
COLOUR : BLACK
CODE : SH005
PRICE : RM45.00

Size Available:
Size 20 (Length - 13.5cm) - 1 available
Size 21 (Length - 14.5cm) - 1 available
Size 22 (Length - 15.5cm) - 1 available

CARA UKUR SAIZ KASUT/HOW TO MEASURE SHOES SIZE




Isnin, 25 Jun 2012

Nostalgia 5BUDI 2001

salam all, malam yang sangat happy untuk eX-kelasmade 5budi 2001.. Pasal gambar bawah ni, rajin dorang online, macam tak sempat pagi.. termasuklah saya...


Memandangkan hubby salah teka tadi, cer u all pulak yang teka, saya yang mana? siapa betul (3pertama), sehingga 18:00 (25june), dapat hadiah dari saya.. sebab saya sendiri pun pada awalnya tak percaya.. 

Guru kelas yang sangat terbaik, en.aminuddin..

SEMOGA BERJAYA :D

Selasa, 19 Jun 2012

Bloglish : Mamat Spectra 2012

Thankz tag AR, lama tak join segmen bloglish ni...

U all nak join, klik banner atas ye.. Jumpa disane :)

Ahad, 17 Jun 2012

MasterChef Selebriti Malaysia - R.A Keluar

Akhirnya tiba giliran R.A tersingkir. 
Saya bukan tak suka tapi cara dia bercakap nak tinggi je. 
AA tu pun tak propa sangat.

Jumaat, 15 Jun 2012

1st GiveAway by Al-Qaseh



Due : 30/6/2012

Wanita Mengandung 7 Bulan Dipaksa Gugurkan Kandungan Di China

Disebabkan gagal membayar denda kerana melanggar dasar kawalan populasi yang mengehadkan sesebuah keluarga hanya boleh mempunyai seorang anak saja, seorang wanita di China bernama Feng Jianmei telah dipaksa menggugurkan kandungannya yang berusia tujuh bulan selepas gambar janin itu dimuat naik di Internet.
Walaupun Feng dan suaminya membantah pengguguran itu, namun kerajaan wilayah Shaanxi di utara China tidak berkompromi dengan perkara tersebut dan memaksa kandungan Feng digugurkan. Kejadian itu menarik perhatian ramai apabila beberapa gambar (kat bawah) Feng terbaring di katil hospital di sebelah mayat anaknya tersebar di Internet.


Giveaway : Best Followers Nadia & Sponsor


Pink Stripe Boutique : LIKE
- NKay Fashion House : FOLLOW | LIKE
- Hannamaira Collections : FOLLOW | LIKE | LIKE
N.N.R Online Shop : LIKE
- Lovely Strawberry Collection : FOLLOW | LIKE
An Nur Gallery : FOLLOW | LIKE
- Hotz Mumma : FOLLOW | LIKE
Stella Online Store : FOLLOW |LIKE
Cik Honey Bee : FOLLOW | LIKE
IzzaIrdina_Blogspot : FOLLOW | LIKE | TWITTER*
ST Online Shop : FOLLOW |LIKE
De Closette : FOLLOW |LIKE
Testatelissia : FOLLOW | LIKE
Aina Marsya : FOLLOW | LIKE
NR's Creative : FOLLOW | LIKE
Shopping Centre : FOLLOW | LIKE
Nurul Nyna : FOLLOW | LIKE
Cookie Project : FOLLOW | LIKE
Afiqah MN : FOLLOW | LIKE
Sweetie Pretty Lens : FOLLOW | LIKE
MD Craft : FOLLOW | LIKE | LIKE
Scarf Sweethoney : FOLLOW | LIKE | TWITTER*
NadyaBubble : FOLLOW | LIKE | TWITTER*
ShawlsToLove : FOLLOW | LIKE
Zaralyla Shop : LIKE | LIKE
Hannah Mustaffa : FOLLOW | FOLLOW | LIKE | TWITTER*
The Aidawahab Blogshop : FOLLOW
DeLISHA BaBY castle : FOLLOW | LIKE

Khamis, 14 Jun 2012

APA PANDANGAN ANDA TENTANG ISU HIDUP 'BERMADU'?


Isu yang sedang hangat diperbincangkan oleh DJ LIN (SURIA CINTA) SURIA FM..

Pendapat ayesha kan, semuanya perlu pro & kontra. Sama macam jodoh pilihan keluarga, korang mesti selalu dengar "Jodoh Pilihan Orang Tua Lebih Bahagia atau Kekal Lama" Kan?.. Tapi itu tidak untuk aku. Bukan menafikan cuma jodoh keluarga, jodoh dihalang atau jodoh sejati, semua punya dugaan yang tersendiri, pokok pangkal kita yang kena uruskan dengar sebijak sana.. berdiri di landasan yang betul, insyaallah semua bisa terjawap..

Rabu, 13 Jun 2012

Ini betul-betul, bukan main-main..

Kembalikan MukaBuka Saya!!! Leptop Bukan Galaxy

Bapak punya besar, puas tengok.. hihihi

Ahad, 10 Jun 2012

Zack "New Boyz" Berdepan Hukuman Gantung Mandatori


Pasti ramai pembaca membesar dengan lagu kumpulan New Boyz. Tidak kiralah sama ada anda menyukainya (bagi aku, aku sanggup ikat perut semata2 nak beli album dorang ni) atau membenci, namun mahu atau tidak tetap mengenali lagu-lagu mereka yang begitu popular suatu ketika dulu. Sehinggalan New Boyz mula suram dan ahli kumpulan bersilih-ganti sehinggalah Tomok membawa haluan secara solo dan akhirnya kekal popular hingga ke hari ini selepas memenangi pertandingan One In a Million.
Bagaimana pula dengan yang lain? Radin Irwan Dzul Karnain Isagani, 32, atau Zack merupakan pemain bass untuk kumpulan itu. Seingat kami, Zack bukanlah ahli asal kumpulan New Boyz tetapi menggantikan pemain Bass asal yang mengundur diri ketika itu. Kalau tak silap kami, Syuk ke atau apa namanya. Apapun itu semua kisah lama.
Kredit : OhArtis

Saya nak masuk blogslist cheese + cheese


*jemput semua join segmen : Yuk Sedekah Bulan Ramadhan

Khamis, 7 Jun 2012

Hantu dan Google


salam all, lama dah mesej ni... cuma saya yang lewat nak publish, lupalah... nasib terbuka file ni, "tatapan kalian"...

hafal tau :)

* ada 1 lagi, msj yang saya nak share dengan korang.. tunggulah dulu ye, esok lusa ke? nak tahu, rajin2 masuk sini ye... ahahahahahah, gelak jahat :p, tak lawakkan.. memanglah <3

Rabu, 6 Jun 2012

Operation Blog!! go Simple go :)

mood mengediX

Setiap perkara ada gantinya. Setiap perlakuan ada ganjarannya. Setiap kejadian ada hikmah di sebalik kejadiannya.

Isnin, 4 Jun 2012

GIVEAWAY {3-9 JUNE 2012} ♥


hadiah :
3 pemenang 
akan dapat
 1pc BAWAL PRINTED+1pc INNER COTTON
setiap seorang



sambil saya join giveaway ini, saya nak buat review sikit.. setidaknya saya boleh membantu perniagaan beliau

saya mulakan dengan syria chiffon corak-2nd batch
info :
material : chiffon..xterlalu jarang sebab double layer
panjang muka : antara 28-29cm
labuh dr dagu ke dada : 40-41cm

1pc = rm35
2pcs & above = rm32/pc
{price not inc postage}


untuk lebih design dan warna tekan SINI atau kawan-kawan tekan je labels yang aku sediakan ni, cantik-cantik tau, penting murah.. dan berbaloi2..

Labels ♥

announcement (12) available item (6) banner (1)bawal (4) borong (4) cakap2 (1) clearance (4) contact lens(1) giveaway (1) home (1) iklan (1) inner (43) inner cotton (2) inner neck cotton (1) news (1) pashmina (6)promosi (2) promotion (5) sale (3) shawl (24) skirt maxi (1) syria (30) t-shirt (1) tudung awning denim (4)




Ahad, 3 Jun 2012

It's Are WeDDing

makan-makan di kenduri saudara en Suami


















*terima kasih kerana masih memberi senyuman pada saya

Tiny Hand With Animated Rainbow Hearts