Sabtu, 31 Ogos 2013

Budak Sekolah Bunuh Diri Setelah Kekasih Tidak Bertanggungjawab

Ketika itu saya berada di tingkatan lima,dan tinggal di asrama,sepasang kekasih yang hangat bercinta,walaupun hanya cinta di bangku sekolah atau cinta monyet,namun keakraban mereka sentiasa menjadi perhatian ramai,Safuan dan Haslinda,pasangan kekasih sebaya dan satu kelas dengan saya,dalam sebulan  mungkin cuma sekali sahaja mereka kembali ke kampung,banyak masa di habiskan bersama di perpustakaan,taman rekriasi sekolah untuk bercinta ketika tiada aktiviti di sebelah petang,sehingga Safuan di pinggirkan oleh rakan-rakan kelas dan asrama,kerana terlalu banyak bersama kekasih nya Linda,


Sejak dari tingkatan tiga mereka berkasih,sehingga ke tingkatan lima,namun tiada kejahatan yang mereka lakukan,namun sejak menghampiri SPM,hubungan mereka semakin hambar,bila Safuan mula rapat dengan cikgu sejarah,dan perkara tersebut telah sampai ke pengetahuan Linda,jelas kelihatan di wajah Linda akan kekecewaan,sehingga lah berlaku pertengkaran antara Safuan dan Linda dalam kelas selepas waktu rehat,dalam kemarahan Linda memberitahu Safuan dan didengari semua orang,bahawa Linda telah mengandung 4 bulan hasil dari hubungan terlarang antara mereka,namun tiada sikit pun wajah kesal atau sebalik nya,malah Safuan menafikan perkara tersebut,waktu itu,saya dan rakan membantu melerai kan pergaduhan,bila Safuan cuba membaling kerusi kayu kearah Linda,dengan suara terketar-ketar,Linda mencampak kan alat uji kehamilan di hadapan Safuan,dan memberitahu,cuma Safuan lelaki yang pernah bertamu di hati Linda,namun Safuan tetap dengan keputusan nya,iaitu tidak mengaku dan  memutuskan hubungan nya dengan Linda,malah mengeluarkan kata-kata kesat serta memaki hamun Linda,Linda duduk dalam keadaan sedih,sambil di tenang kan oleh pelajar perempuan yang lain.


Keesokan hari nya,ibubapa Linda datang dan berjumpa dengan Safuan untuk membincangkan masaalah mereka dengan cara baik,setelah di pertemukan dengan pengetua dan guru disiplin,Safuan tetap mengatakan yang dia tidak pernah menyentuh tubuh Linda,Sambil menjunjung Al quran,Safuan berkata,jika anak dalam perut betina tu anak aku,aku sanggup jadi gila......begitu lah antara kata-kata Safuan,saya selaku ketua pelajar menegur perbuatan Safwan tersebut,malah di tawar bertumbuk dengan Safuan,begitu juga Linda bermati-matian mengatakan anak dalam kandungan nya anak safuan.

Atas nasihat pengetua,mereka di beri waktu seminggu untuk menyelesaikan masaalah tersebut,tanpa pengetahuan pihak berkuasa.namun keesokan hari nya,Haslinda di temui tidak sedarkan diri,dengan mulut berbuih dalam bilik air wanita.masuk campur pihak berkuasa,mengesah kan kematian Linda berpunca dari Racun tikus yang di makan dalam kuantiti yang banyak,tiada siapa yang berani menyentuh tubuh Linda yang kaku,kecuali polis dan pihak Hospital.namun Safuan menghilangkan diri entah kemana,sehingga berberapa hari selepas itu,Johan kelihatan seperti kurang siuman dan sentiasa bercakap sendiri,ketika di temui di belakang stor sekolah,Safuan melarikan diri,namun ketika berlari kearah luar sekolah,Safuan di rempuh sebuah Van pengedar Rokok.

Ketika Safuan sedang bertarung nyawa,cikgu sejarah yang menjadi kegilaan safuan datang dengan suaminya,serta memberi kata-kata semangat buat Safuan,namun seperti mencurah air ke daun keladi,Safuan hanya berdiam diri,dan terus memandang tepat kearah cikgu kesayangan nya tanpa bersuara,dalam kesakitan,Safuan menjerit sambil ketawa,dan membuat pengakuan,bahawa anak dalam kandungan Linda memang anak dia.....namun segalanya berakhir begitu sahaja,bila Safuan menghembuskan nafas terakhirnya.....

Setelah mendapat lapuran bedah siasat,mayat Safuan di tuntut oleh keluarga nya untuk di kebumikan,namun ketika mayat hendak di mandikan,semua seolah-olah terperanjat melihat jasad Safuan yang membengkak,serta mengeluarkan nanah dari  kemaluan nya.setelah selesai baru lah jenazah di sembahyangkan dan di bawa ke tanah perkuburan untuk di semadikan,namun bila tiba di tanah perkuburan,tiada satu pun liang lahat yang siap di korek.

 Dengan bantuan ahli JKK kampung,liang lahad sempurna di korek,dan jenazah Safuan disempuernakan dengan selamat,..sekian dahulu,dari saya,semoga  menjadi iktibar. SUMBER dan CREDIT


Rabu, 17 Julai 2013

Kini Ibu Pejabat..

Assalamualaikum..

Lama Ayesha tak update kat sini, sejak kembali menjadi salah seorang kakitangan pekerja swasta, Ayesha betul2 kekurangan masa.. Mana siang mana malam, tak kenal.. boleh :P agar2lah nak sembangpun, kan, kan, kan....

Mahamas Ambulans merupakan Pembekal Perkhidmatan Ambulans 24jam sehari seminggu. 


Perihal

Mahamas Ambulans merupakan Perbekal Perkhidmatan Ambulans 24jam 7hari seminggu
Misi
Misi kami adalah untuk menyediakan perkhidmatan yang terbaik dalam bidang perkhidmatan Ambulans dari setiap keperluan pesakit melalui kaedah standard berasaskan prosedur perubatan, peralatan perubatan yang betul dan persekitaran yang positif.
Keterangan
Ini merupakan perkhidmatan ambulans yang lebih maju yang ditawarkan oleh syarikat ini. Secara asasnya boleh dikatakan, kami akan menyediakan perkhidmatan pemindahan medikal bagi kes kecemasan dan bukan kecemasan ke mana-mana lokasi didalam Semenanjung Malaysia, Singapura, Indonesia dan juga Thailand.

Telefon: 1-300-88-8999

Jumaat, 28 Jun 2013

Bermula, Ssshhhhhhhh

assalamualaikum.
jangan lupa singgah blog ayesha walaupun takde entry terbaru ya. alhamdulillah rezeki bulan ramadhan saya.

Rabu, 5 Jun 2013

Bila Telinga Brdesing @ ngiiiiiinggggggg

Assalamualaikum.

Sejak akhir2 ni selalu benau telinga berdengung.. ngiiiiiiiiggg, lebih kurang macam itulah bunyinya ;)

Suami cakap, daun yang tertulis nama kita bergegar.. potpet2 ituini blablabla, ooooh..

ooh komain panjang lagi, takut sebenarnya.. kebetulan tengah online ni, ayesha try google. macam cerita yang keluar, antaranya dan ayesha sangat tertarik entry SINI
. Maaflah ye tak dapat nk update lebih2, pakai hp kan.. jom baca ;)

publish..

Selasa, 28 Mei 2013

Merah Mata PutihKU

Menyepi untuk beberapa hari. Orang dolu2 cakap " kau sakit mata, aku sakit ....... " lalalalalala..

Entry misteri!!! aku sambung nanti ya. sebelum tu, siapa nak MC seminggu, mari jumpa ayesha.. confirm dapat ;p

publishhh

Ahad, 26 Mei 2013

**Misteri Mencari Port Hanimon ke4

* gambar 100% milik google..

hi korang, lama sungguh tidak berbicara di sini. Rindu aku tak ;p

simple entry sebab jam sekarang 03:32minit pagi.

status ~ Nak booking hotel, for celebration hanimon tahun ke4, menyulam kasih menyemai cinta.

** Apa yang aku baca, hotel tu ada hantu!!!! serammmmm sehhh. Hotel mana? kita sambung next entry. ahkak seram + tak percaya... kalau boleh, taknak pergi sana lagi. HANTU. huhu

bye
03:44am

Rabu, 15 Mei 2013

READY STOCK OBUSE LIPTINT!!!!


READY STOCK OBUSE LIPTINT!!!!
AVAILABLE RED & PINK!!!!

1pcs RM10 
postage RM6sm, RM9ss
1 dozen (12pcs) RM65sm & RM70ss - INCLUDE POSTAGE

SMS/WHATSAPP 017-663 8492 AYESHA SEKARANGGG!!!!
 


Selasa, 14 Mei 2013

DROPBOX, Muntah....

Assalamualaikum

Dropbox penuh perbagai cerita, sayangnya Ayesha tak tahu nak mula dan akhir mana satu. Walaupun kesemuanya lebih pada PRU13, huhuhu..

* Tahniah Barisan Nasional kerana masih kekal mentadbir MALAYSIA, dan terima kasih jugak untuk puteri2 saya yang bertungkus lumus menjalankan tugas, go PDM Jalan Usahawan. 

*hope tak hilang reader lepas tahu saya sebelah mana, huhuhu.. undi adalah RAHSIA :)

Khamis, 9 Mei 2013

Sekali Lagi & Entah Kali Ke Berapa!!

Assalamualaikum hero and heroin sekalian.

Nak update je mengantok, mengantok je mesti tengah update. dari comp bawa ke hp, dari hp bawa ke leppy, dari besar bawa ke kecil a.k.a lappy kerajaan beri, tetap mood yang sama. Benci betul

Untuk taknak hilangkan jejak pembaca, ayesha coretkan juga luahan rasa dekat sini dengan harapan masih ada yang ingat siapa Ayesha Ramlee. Tweet222...

Sekian, Bye.. hahaha
AKU YANG TANDUS IDEA

Rabu, 10 April 2013

AURAWHITE GLUTA COLLAGEN 400,000MG + FREE GIFT


Rahsia Kulit Cantik Berseri Tanpa Jeragat. INGIN TAHU RAHSIA KULIT CANTIK SELEBRITI ? Dengan Aura White anda boleh membuat transformasi seperti selebriti dan keluar dari keGELAPan !!! PILIHAN TERBAIK MENGGANTIKAN SUNTIKAN & RAWATAN LASER.

Sains Kecantikan Semulajadi.
UNTUK KULIT KENDUR, KUSAM, KULIT TIDAK SEKATA, 
TIDAK BERMAYA, JERAWAT,MALASMA, PIGMENTASI, PARUT, JERAGAT, KULIT GELAP DAN EKZEMA.

Produk Aura White ini adalah produk minuman inovasi terkini untuk PENCERAHAN KULIT YANG PERTAMA DI MALAYSIA MENGABUNGKAN 3 STEM SEL DARI TOMATO, EPAL DAN ROSELLE BERSAMA GLUTATHIONE DAN TILAPIA KOLAGEN!!!

Minuman Aura White inovasi kecantikan dari teknologi Jepun yang mempunyai campuran bahan sesuai untuk kulit asia

Minuman ini bukan sahaja memberi kulit kita putih dan gebu malah memberi kesihatan dalaman di dalam badan kita.

Jika kita hanya mengunakan produk kecantikkan untuk luaran tetapi tidak mengambil minuman kesihatan untuk dalaman tidak ada guna, mungkin disebabkan keletihan juga merupakan salah satu punca yang menyebabkan kulit muka dan badan kusam, berjeragat dan tidak bermaya disamping faktor kekurangan collagen.

Kepada yang mempunyai masalah keguguran rambut atau kerosakkan rambut, di syorkan ambil minumanAURA WHITE L-GLUTATHION + TILAPIA COLLAGEN+VITAMIN C+HYALURONIC ACID+TRIPLE STEMCELL PHYTOCELLTEC . Ia bukan sahaja memberi rambut anda sihat malah kulit akan jadi putih dan gebu.

Sesetengah orang yang menggunakan produk kecantikan tidak nampak kesan atau bertambah teruk disebabkan masalah dalaman badan kita. Oleh itu saya syorkan anda pengambilan minuman AURA WHITE yang dapat selesaikan masalah anda Insyallah...

Aura White mempunyai kesan yang menakjubkan setelah anda mengamalkan minuman ini kelebihan yang anda akan dapat nanti ialah :-

a) 50% pencerahan ketara dalam masa 1-2 minggu
b) Pemulihan kulit yang rosak & bermasalah spt Jeragat, Jerawat, kulit kusam , kulit kering dan kasar.
c) Rambut lebih sihat ,halus & bersinar
d) Mengurangkan keduan & garis halus
e) Melambatkan proses penuaan
f) Mengatasi masalah sembelit
g) Mengurangkan sakit sendi
h) Meningkatkan tenaga & lebih aktif
i) Menguangkan rekahan kaki
j) Menguatkan otot, kuku dan tulang
k) Mengandungi nutrien yang tinggi sesuai bagi ibu mengandung & yang lagi penting meningkatkan penghasilan susu ibu dan kesannya dapat memberi kulit bayi cantik dan sihat


Itu antara kelebihan yang ada didalam Aura White dengan hanya harga mampu milik anda akan dapat semua kelebihan seperti dia atas .

1) Masukkan 2 scoop ke dalam shaker dan goncang..
2) Bancuh menggunakan air mineral / plain water biasa.. Tidak di galakkan bancuh menggunakan air panas kerana di khuatiri zat-zat aktif akan mati dan hilang
3) Jauhi minum / makan dari sumber yang mengandungi kafein seperti kopi, teh dan sebagainya kerana kajian menunjukkan kafein mampu menghilangkan zat aktif dan tidak baik untuk kecantikan kulit.
4) WAJIB minum air masak / mineral / plain water sekurang-kurangnya 3-5 liters sehari untuk kadar serapan yang cepat dan kesan yang pantas. Minumlah sediki2 dengan kadar yang cepat..
5) Cara yang sesuai untuk pengambilan AURA WHITE adalah semasa perut kosong.Di nasihatkan ambil pada waktu pagi (2 jam sebelum sarapan) dan malam sebelum tidur (2 jam selepas makan malam)


SESUAI UNTUK :-
- Lelaki dan Perempuan
- Boleh diambil oleh wanita dalam tempoh period
- Boleh diambil oleh ibu mengandung (Kandungan 4 bulan ke atas)
- Boleh diambil seawal umur 14 tahun keatas.

KANDUNGAN 1 TIN 
400 Gram (Untuk Kegunaan Selama 2 Bulan)

CONTACT DETAIL: 0176638492 -WhatsApp/Viber/sms

HARGA JUALAN
RM150 (S/M)
RM160(S/S)
PERCUMA SHAKER
PERCUMA 3D DIAMOND SHEET MASK
dan ini tambahan free gift, jika membeli AURA WHITE dari Ayesha
PERCUMA SHEISEDO MASK
PERCUMA 10 BIJI VITAMIN RAMBUT
PERCUMA COLLAGEN CRYSTAL BIONIC EYE MASK
PERCUMA OBUSE TINT
PERCUMA SABUN SUSU BERAS
APA TUNGGU LAGI, HUBUNGI AYESHA DENGAN KADAR SEGERA
CONTACT DETAIL: 0176638492 -WhatsApp/Viber/sms


Selasa, 9 April 2013

tapak tangan kasar macam kertas pasar...

Assalamualaikum all readers. mata mengantuk sangat, macam ada gam tapi ayesha tetap nak ketik-ketik entry ni.

nothing much yang seroius cuba nak kata yang tapak tangan ayesha ni lebih gatal dari ayesha. hehehe..

** siapa ada jual ubat gatal / alergik. PM ayesha.

Sekian.

Selasa, 2 April 2013

TUTORIAL: BUANG BORDER GAMBAR * Denim

Assalamualaikum, semua. Lama sangat Ayesha tak buat tutorial kan, bukan mungkin tapi sememangnya lama punya, tak kisah.. Ayesha nak buat jugak untuk kegunaan sendiri, senang eakkk.
Yang nak tahu, mari kita mulakan.
1. Template > Edit HTML > Tick 'Expand Widget Templates

2. Ctrl + C untuk copy code di sebelah --> .post img. table.tr-caption-container {

3. Ctrl + F dan paste code di ruang tersebut, nanti jumpa dalam kotak merah
* jumpakan, gantikan dengan --> border: 0xp

4. Preview, Ok SAVE

Inna lillahi wa inna ilaihi raji'un

Inna lillahi wa inna ilaihi raji'un انا لله وانا اليه راجعون
Kami mendapat berita sedih, Gee atau Fauziah baru saja menghembuskan nafas yg terakhir sebentar tadi.mohon semua sedekahkan Al Fatihah untuk Gee. Semoga Allah merahmati dan menempatkan Gee di kalangan yang terbaik. Fauziah telah di serang asma pada Jun 2011 yang telah menyebabkan beliau mengalami kerosakan pada saraf otak, suaminya Abil Fikri Ahmad menjaganya dengan penuh kasih sayang dan sanggup bekorban apa saja demi isteri tercinta hingga nafas yang terakhir. Semoga Allah menempatkan Fauziah di tempat orang-orang yang beriman. Amin.

Diari seorang suami bersama Abil- http://abil4fauziah.blogspot.com/

Sabtu, 30 Mac 2013

** Mana satu yang terbaik

Assalamualaikum.

mai dotter 'maira' masih kurang sihat.

haa korang nampak tak simbol 3 yang terakhir tu. agaknya mana satu lagi okey ye. sekarang ni Ayesha guna yang B. okey tak yang ini, ke yg sebelah dan menyebelah dia lagi ausemmm... pittt

Khamis, 28 Mac 2013

** ADS FOR RENT RM3 PER MONTH

Hey guys!
Finally i have time, update blog yang bersawang dengan segala bagai cerita yang selama ini kering kontang.
hari2 BW, mencari permulaan sebuah cerita yang tak tahu mana nak dimulakan. Ikutkan banyak sangat Ayesha nak letak dalam ni, kisah mencari tempat percutian, kisah kucing yang mati, kisah penunggu setia 
di hospital, kisah itu kisah ini... 

Takkan buang masa korang baca semuanya (ada ke), Ayesha mulakan dengan SEWA banner dululah ye. Asyik sewa tapak orang je... Nak join ke? Cuma RM3per month & RM5per 2month

SEKIAN... klik SINI

* amboi korang, mentang2 blog Ayesha sunyi sepi, korang pun sama sunyi dari sini ye


Selasa, 26 Mac 2013

**MURAH! RM10 SAHAJA!! Rumpai Laut AAA

KESAN PENGAMBILAN KOLAGEN ASLI :

Secara amnya pengambilan rumpai laut dalam diet harian telah terbukti dapat membantu anda mengekalkan kesihatan dalaman dan luaran seperti :-
  • Melaraskan berat badan dan menstabilkan hormon
  • Meningkatkan sistem imun dan metabolisme badan
  • Memejalkan payudara, otot dan punggung
  • Menyihatkan rambut dan kuku
  • Menguatkan sistem abdomen dan memelihara kalenjar tiroid
  • Mengurangi penuaan pramatang seperti kedutan dan kulit kendur
  • Mengurangi selulit
  • Memberi tenaga
  • Melancarkan peredaran darah, mengurangi sakit bahu dan belakang
  • Menguatkan tulang dan sendi, menjauhi artritis dan osteoporosis
  • Meningkatkan sel rawan, ligamen dan otot
  • Merawat penyakit gout
  • Mencegah kanser/tumor
  • Menurunkan tekanan darah tinggi
  • Meningkatkan fungsi penghadaman/pencernaan, merawat gastrik
  • Anti bakteria/kulat
  • Merawat anemia
  • Menurunkan tahap kolesterol dalam tubuh
  • Menyerap lebihan garam dalam tubuh (lumpuh)
  • Melicin, menegang, dan menghaluskan kulit
  • Mempercepatkan pengecutan jerawat dan menghapuskan parut
  • Merangsang penghasilan sel2 baru kulit, menyembuhkan luka
  • Menstabilkan kandungan gula dalam darah (kencing manis)
  • Membersihkan tubuh dari reaksi radikal bebas
  • Menberikan rasa kekenyangan (diet)
  • Memelihara usus kecil (mengelakkan sembelit/buasir)

CARA PENYEDIAAN :

•Sepaket (100gram) rumpai laut mentah perlu dibasuh beberapa kali (seperti mencuci beras) sebelum direndam semalaman di dalam bekas berisi air penuh.

•Selepas semalaman, basuh lagi beberapa kali untuk menghilangkan sisa masin air laut atau kotoran melekat lalu ditoskan.

•Kemudian rebus ia sehingga mendidih bersama 2.5 liter air sehingga hancur menjadi seperti agar-agar / jeli. ( masukkan daun pandan untuk bau yang wangi )

•Sejukkan ia dalam bekas tertutup dan simpan di dalam peti sejuk (bukan diruang sejuk beku).

•Ambil 2-3 sudu besar sebelum sarapan dan sebelum tidur malam setiap hari. Boleh juga dicampurkan di dalam masakan dan minuman. Juga boleh   diamalkan sebagai masker muka dan lulur badan untuk mendapatkan kulit muka dan badan yang bersih, licin, lebih cerah dan cantik. ( awet muda ).



HARGA : RM 10 / PAKET (100 GRAM 'AA' @ 'AAA')
1pek = 100g
Price = RM10 
(pengambilan untuk 3-4minggu)

Harga tidak termasuk postage, semenanjung RM6

Untuk peniaga kecil-kecilan boleh beli borong 10 pek ++ @ RM8per pek 
(tidak termasuk kos pos)

Berminat menjadi pengedar kami, sila PM ayesha di FACEBOOK

SMS/WHATSAPP/VIBER AT 017-6638492

Sabtu, 23 Mac 2013

BREAKING NEWS!!! KOMANDO KIRAM III BERJAYA DITAHAN BERSAMA ISTERI DAN "TALIBARUT!!!!!!!!

Operasi awal pagi semalam berjaya menahan Komander Kiram III bersama dengan isterinya..tiada nyawa terkorban..

Yang mengejutkan "Local Coordinator"..talibarut juga turut d tangkap..
Berita lanjut bakal menyusul...Timbalan Ketua Polis Negara, menggesa agar penduduk Felda Kencana Sakti agar pulang ke rumah masing-masing..isyaAllah tiada apa yang perlu d bimbangkan kerana Felda Kencana Sakti da "clear" katanya...

SUMBER & CREDIT


Selasa, 12 Mac 2013

D'farra Set Eksklusif 5 Dalam 1

Penemuan terkini rahsia anggun jelita. D’Farra Set Eksklusif 5 Dalam 1 mampu membuatkan wajah anda cerah, bebas jerawat, bebas jeragat bebas parut dan anti penuaan. Dengan D’Farra anda pasti akan dapat kulit muka yang diingini.

D’Farra Set Eksklusif 5 Dalam 1

1 SET = RM90 (Semenanjung Malaysia)
1 SET = RM95 (Sabah & Sarawak)

HARGA TERMASUK PENGHANTARAN (POS LAJU)


Keistimewaan D’Farra Set Eksklusif 5 Dalam 1 :
- Mampu merawat parut, jeragat dan kesan hitam.
- Mengatasi masalah jerawat.
- Melembut dan menghalus kulit
- Membuat kulit cerah, halus, gebu dan sekata sambil mengatasi kulit yang kusam.
- Menghilangkan kesan kedutan pada wajah.

D’Farra Set Eksklusif 5 Dalam 1 ini mengandungi :

- Sabun (30 gm)
- Toner penyegar (30ml)
- Serum (15gm)
- Krim Siang (5gm)
- Krim Malam (5gm)

Bahan-bahan D’Farra Set Eksklusif 5 Dalam 1 :

- Sabun (Purified Water, Soap Base, Aloe Vera Extract, Azzamide)
- Toner penyegar (Purified Water,Wtich Hazel Distilled Water, Glycerine, Rose Extract)
- Serum (Carbopol Aqua Polymer SF-1, Purified Water, Canadian Willow Herbs, Witch Hazel, Aloe Vera Extract, Allantoin, Neolone PE)
- Krim Siang (Cetearly Methicene, Alkyl Bimetleone,Capryryl Methleone, Titanium Bioxide and dimenthicene, methicone, copelymer, talc and iron oxides and dimeticone copolymer, titanium dioside.
- Krim Malam (Novemer, EC-1, Sweet Almend Oil, Mineral Oil, Glycerine, Argasol Conesae, Bete White, Neolone Pt)







Panduan Cara Pengunaan :

PAGI :
Sabun - Cuci muka dan urut perlahan-lahan, bilas dengan air bersih.
Toner - Sapukan selari diseluruh muka mengunakan kapas muka.
Serum - Ratakan ke seluruh permukaan muka dengan sekata. Buat urutan ringan, bagi memastikan serum diserap sepenuhnya.
Krim Siang - Sapukan secara nipis diseluruh permukaan muka untuk perlindungan dari sinar UV dan sebagai alas bedak.

MALAM :
Sabun - Cuci muka dan urut perlahan-lahan, bilas dengan air bersih.
Toner - Sapukan selari diseluruh muka mengunakan kapas muka.
Serum - Ratakan ke seluruh permukaan muka dengan sekata. Buat urutan ringan, bagi memastikan serum diserap sepenuhnya.
Krim Malam - Sapukan secara nipis diseluruh permukaan muka.

Serious Buyer
WhatsApp/Viber/sms: 017-6638492
Facebook: INBOX

Isnin, 11 Mac 2013

** SALE, VITAMAN RAMBUT

Semenanjung Malaysia
50 BIJI = RM30
100 BIJI = RM50

Sabah/Sarawak
50 BIJI = RM35
100 BIJI = RM55


FUNGSI:

- melembutkan & melembapkan rambut

- menyinarkan rambut
- rambut mudah diurus
- elakkan dari rambut bercabang
- merawat rambut rosak akibat bahan kimia & alat pedandan rambut
- melebatkan rambut
- rawat masalah rambut gugur
- hitamkan rambut
- melindungi rambut dari sinar UV






Rasai kelembutan rambut serta-merta hanya dgn pemakaian 1-2 biji. Rambut lebih senang di urus. Ada 5 warna (red, green, purple, white & gold) All color same function with a little bit different smell. Membantu pertumbuhan kolagen agar rambut menjadi sehat dan kuat. Selain itu berfungsi sebagai antioksidan agar tidak terjadi keguguran rambut. Vitamin ini juga membantu membaiki struktur rambut yang rosak akibat bahan kimia, melembapkan rambut yang kerin

CARA GUNA: Selepas bersyampu, keringkan rambut, putarkan hujung capsule sehingga putus, picitkan ketapak tangan dan sapukan rata pada rambut.. biarkan jangan dibilas. Gunakan sekurangnya 2-3 kali seminggu untuk kesan yang terbaik..

ISI KANDUNGAN : Aloevera oil, Pro Vit B5, Vit A, Vit E,jojoba Oil,Vit C, UV protector

Jumaat, 1 Mac 2013

** AL-FATIHAH KEPADA G/17984 skuad 2/2006

"Antara Suasana Di Lahad Datu yang sempat Dirakam oleh Penguna FB"

“AL-FATIHAH KEPADA G/17984 skuad 2/2006″ INSP ZULKIFLI MAMAT DAN SJN SABARUDIN DR UNIT 69 KOMANDO YG TELAH TERKORBAN SEMASA PERTEMPURAN DI LAHAD DATU HARI INI. G/17984 skuad 2/2006″

Dua komando polis terbunuh setelah terkena serangan mortar di Kampung Tanduo, yang menjadi kubu kumpulan penceroboh bersenjata dari selatan Filipina - Bernama

cc: Krisis Lahad Datu- Al-Fatihah 2 Anggota Unit Komando 69 Meninggal Dunia

sumber: KPPDRM

Ahad, 17 Februari 2013

** MARAH TIDAK TERBENDUNG

Kalau blog ni kau tak tahu, lama aku MAKI kau dalam ni... Makin benci aku dengan kau, orang kata air dicincang takkan putus, biar aku yang putuskan. 

adam hawa kata: Ain haramkan Am lalu depan mata Ain.... 
macam tu jugaklah aku rasa

***marah, mainan syaitan
PUBLISH

Khamis, 31 Januari 2013

Get 10% Off Your Bags, Jom Shopping

Assalamualaikum.
Hampir seminggu Ayesha tak update blog ni, sepi menguruskan De Talista Bags. Now, selesai & nak umumkan pembukaan Boutique Online.

(harga bags tidak termasuk kos penghantaran 'SKYNET')

To all readers, Ayesha nak kasi 10% dengan hanya send voucher di inbox Ayesha Ramlee (DeTalista), album bags --> SINI.

Tidak termasuk : GF Lady Handbags & GF Lady Handbags 2, ini under Pre-Order.. kalau nak boleh je, tapi voucher ni takboleh gunalah wak =)

Voucher valid 31jan2013
Delivery Method - http://detalistab.blogspot.com/p/delivery-method.html
Payment Notice - http://detalistab.blogspot.com/p/payment-notice.html


Sabtu, 19 Januari 2013

Hanif Idrus Giveaway 2013 Segmen

* Segmen pertama tahun 2013

Memandangkan akhir2 Ayesha jarang punya masa untuk mencoret sepatah 2 kata dalam blog cepisan ini, memang terbaik untuk Ayesha sertai segmen dari blogger hebat ini... Hope tak bersawang lagi =)


tekan SINI


PUBLISH

Khamis, 17 Januari 2013

Listen, Listen, Listen

Saya dah baca, dan rasa terpanggil untuk memberi sepatah dua tentang apa yang depa doq kata sejak dua tiga hari ini. Okey, Listen, Listen, Listen.. Ex Student nak berbicara pulak.. cehhhhh.. sebenarnya aku nak copy paste jew.. Selamat membaca lah ye 

Listen, listen, listen. Menjawab tuduhan Bawani, ahli Parti Sosialis Malaysia. Isu pendidikan percuma : 

1. Argentina. Memang pendidkan di negara berkenaan percuma dan terbuka kepada sesiapa sahaja. Tetapi, terdapat banyak kos tersembunyi di negara berkeaan seperti pelajar harus membayar kos pengakutan dan pelbagai kos-kos lain yang mengarut. Pemberian biasiswa di negara berkenaan yang tidak sama rata sebenarnya telah mengabaikan golongan yang berpendidikan rendah untuk masuk ke dalam universiti. 9 daripada 10 pelajar yang memasuki universiti di Argentina datang daripada golongan kaya.

2. Negara dunia ketiga seperti Sri Lanka dan Mauritius mengamalkan pendidikan percuma?

Sebelum nak bercakap mengenai Sri Lanka, fahamkan dulu sistem pendidikan mereka. Hanya 10 peratus sahaja mereka yang layak memasuki university, selebihnya akan terpiggir. Inilah harganya yang perlu dibayar. Mengenai soal Mauritius, hanya orang bodoh sahaja yang membandingkan Malaysia dengan Mauritius. 1,286,340 merupakan jumlah rakyat di sana. Negara mereka pula kecil dan pengajian swasta cuma menjalankan kelas pada hari minggu sahaja memandangkan jumlah pelajar di sana sangat kecil. Jadi, buat apa nak bandingkan epal dengan durian? Sangat tidak adil bukan?

3. Brazil. Ya, pendidikan mereka percuma, tetapi, nah, ambil ni:

"Brazil is known for charging a high tax burden from its citizens and companies established. We will provide an overview of the most common taxes in Brazil, dividing them into Federal, State and Municipal taxes." Rujuk link pada komen saya dibawah.

" Everyday taxes in Brazil: IPVA, IPTU and IPTR!"

4. Bandingkan dengan negara kaya pula? Berapa kerat negara kaya yang ada sistem pendidikan percuma? Denmark? Kadar cukai di negara berkenaan merupakan yang paling tinggi di dunia. Kita perlu bayar untuk sesuatu yang percuma.

5. Turki? Sistem pendidikan negara kita tak ubah macam negara mereka.Turki hanya menawarkan pendidikan percuma pada peringkat sekolah rendah dan menengah daripada gred 1 sehinggalah 12. Serupa dengan negara kita, pendidikan percuma di Malaysia ditawarkan daripada darjah satu sehinggalah ke tingkatan 6 sebenarnya. Dan Malaysia hanya mengenakan 10% bayaran untuk pendidikan tertiaty (universiti, kolej) dengan 90% disubsidi kerajaan.

6. Finland? Saya dah cakap, jangan buat perbandingan epal dan durian. Kita buat sedikit analisis pasal negara Finland. Finland mempunyai 169, 000 orang pelajar dan Malaysia mempunyai 508,256 pelajar yang belajar di IPTA (IPTA sahaja, tidak termasuk IPTS lagi). Malaysia sebenarnya memberikan subsidi sebanyak 95 % daripada yuran pengajian sebenar di IPTA. Pelajar hanya membayar 5 % sahaja. Cukai pendapatan di Finland mencecah 50 peratus ke atas manakala Malaysia hanyalah mencecah 26 peratus maksimun. Dan, kenapa tergamak kalian bandingkan epal dan durian?

Negara-negara yang dibangkitkan oleh Bawini sebenarnya kaya dengan inflasi. Ambil contoh Argentina sudah cukup. 38 peratus inflasi untuk 2 tahun kebelakangan ini. Barang naik sikit kat Malaysia pun dah bising, dan hanya kerana pendidikan percuma, apakah sudah bersedia rakyat Malaysia untuk menghadapi cukai yang tinggi?

Komen : Di Malaysia, kalau x nak bayar cukai pendapatan, bayarlah zakat untuk pemotongan terus. Sharifah juga harus dipersalahkan. Belum sempat Bawani menghabiskan hujahnya, terus Sharifah memotong. Tetapi saya juga difahamkan yang Sharifah terpaksa memotong kerana kesuntukan masa program. Bawani pula bertanyakan selepas waktu program bukan Q & A session. Ini yang dianggap sebagai sejenis provokasi kerana sepatutnya soalan itu ditanyakan kepada panelis, bukannya moderator. Dan menjadikan Ambiga sebagai idola sudah menggambarkan mentalitinya.


video yang diperkatakan

video ni, best.


Tiny Hand With Animated Rainbow Hearts