Sabtu, 30 Mac 2013

** Mana satu yang terbaik

Assalamualaikum.

mai dotter 'maira' masih kurang sihat.

haa korang nampak tak simbol 3 yang terakhir tu. agaknya mana satu lagi okey ye. sekarang ni Ayesha guna yang B. okey tak yang ini, ke yg sebelah dan menyebelah dia lagi ausemmm... pittt

Khamis, 28 Mac 2013

** ADS FOR RENT RM3 PER MONTH

Hey guys!
Finally i have time, update blog yang bersawang dengan segala bagai cerita yang selama ini kering kontang.
hari2 BW, mencari permulaan sebuah cerita yang tak tahu mana nak dimulakan. Ikutkan banyak sangat Ayesha nak letak dalam ni, kisah mencari tempat percutian, kisah kucing yang mati, kisah penunggu setia 
di hospital, kisah itu kisah ini... 

Takkan buang masa korang baca semuanya (ada ke), Ayesha mulakan dengan SEWA banner dululah ye. Asyik sewa tapak orang je... Nak join ke? Cuma RM3per month & RM5per 2month

SEKIAN... klik SINI

* amboi korang, mentang2 blog Ayesha sunyi sepi, korang pun sama sunyi dari sini ye


Selasa, 26 Mac 2013

**MURAH! RM10 SAHAJA!! Rumpai Laut AAA

KESAN PENGAMBILAN KOLAGEN ASLI :

Secara amnya pengambilan rumpai laut dalam diet harian telah terbukti dapat membantu anda mengekalkan kesihatan dalaman dan luaran seperti :-
  • Melaraskan berat badan dan menstabilkan hormon
  • Meningkatkan sistem imun dan metabolisme badan
  • Memejalkan payudara, otot dan punggung
  • Menyihatkan rambut dan kuku
  • Menguatkan sistem abdomen dan memelihara kalenjar tiroid
  • Mengurangi penuaan pramatang seperti kedutan dan kulit kendur
  • Mengurangi selulit
  • Memberi tenaga
  • Melancarkan peredaran darah, mengurangi sakit bahu dan belakang
  • Menguatkan tulang dan sendi, menjauhi artritis dan osteoporosis
  • Meningkatkan sel rawan, ligamen dan otot
  • Merawat penyakit gout
  • Mencegah kanser/tumor
  • Menurunkan tekanan darah tinggi
  • Meningkatkan fungsi penghadaman/pencernaan, merawat gastrik
  • Anti bakteria/kulat
  • Merawat anemia
  • Menurunkan tahap kolesterol dalam tubuh
  • Menyerap lebihan garam dalam tubuh (lumpuh)
  • Melicin, menegang, dan menghaluskan kulit
  • Mempercepatkan pengecutan jerawat dan menghapuskan parut
  • Merangsang penghasilan sel2 baru kulit, menyembuhkan luka
  • Menstabilkan kandungan gula dalam darah (kencing manis)
  • Membersihkan tubuh dari reaksi radikal bebas
  • Menberikan rasa kekenyangan (diet)
  • Memelihara usus kecil (mengelakkan sembelit/buasir)

CARA PENYEDIAAN :

•Sepaket (100gram) rumpai laut mentah perlu dibasuh beberapa kali (seperti mencuci beras) sebelum direndam semalaman di dalam bekas berisi air penuh.

•Selepas semalaman, basuh lagi beberapa kali untuk menghilangkan sisa masin air laut atau kotoran melekat lalu ditoskan.

•Kemudian rebus ia sehingga mendidih bersama 2.5 liter air sehingga hancur menjadi seperti agar-agar / jeli. ( masukkan daun pandan untuk bau yang wangi )

•Sejukkan ia dalam bekas tertutup dan simpan di dalam peti sejuk (bukan diruang sejuk beku).

•Ambil 2-3 sudu besar sebelum sarapan dan sebelum tidur malam setiap hari. Boleh juga dicampurkan di dalam masakan dan minuman. Juga boleh   diamalkan sebagai masker muka dan lulur badan untuk mendapatkan kulit muka dan badan yang bersih, licin, lebih cerah dan cantik. ( awet muda ).



HARGA : RM 10 / PAKET (100 GRAM 'AA' @ 'AAA')
1pek = 100g
Price = RM10 
(pengambilan untuk 3-4minggu)

Harga tidak termasuk postage, semenanjung RM6

Untuk peniaga kecil-kecilan boleh beli borong 10 pek ++ @ RM8per pek 
(tidak termasuk kos pos)

Berminat menjadi pengedar kami, sila PM ayesha di FACEBOOK

SMS/WHATSAPP/VIBER AT 017-6638492

Sabtu, 23 Mac 2013

BREAKING NEWS!!! KOMANDO KIRAM III BERJAYA DITAHAN BERSAMA ISTERI DAN "TALIBARUT!!!!!!!!

Operasi awal pagi semalam berjaya menahan Komander Kiram III bersama dengan isterinya..tiada nyawa terkorban..

Yang mengejutkan "Local Coordinator"..talibarut juga turut d tangkap..
Berita lanjut bakal menyusul...Timbalan Ketua Polis Negara, menggesa agar penduduk Felda Kencana Sakti agar pulang ke rumah masing-masing..isyaAllah tiada apa yang perlu d bimbangkan kerana Felda Kencana Sakti da "clear" katanya...

SUMBER & CREDIT


Selasa, 12 Mac 2013

D'farra Set Eksklusif 5 Dalam 1

Penemuan terkini rahsia anggun jelita. D’Farra Set Eksklusif 5 Dalam 1 mampu membuatkan wajah anda cerah, bebas jerawat, bebas jeragat bebas parut dan anti penuaan. Dengan D’Farra anda pasti akan dapat kulit muka yang diingini.

D’Farra Set Eksklusif 5 Dalam 1

1 SET = RM90 (Semenanjung Malaysia)
1 SET = RM95 (Sabah & Sarawak)

HARGA TERMASUK PENGHANTARAN (POS LAJU)


Keistimewaan D’Farra Set Eksklusif 5 Dalam 1 :
- Mampu merawat parut, jeragat dan kesan hitam.
- Mengatasi masalah jerawat.
- Melembut dan menghalus kulit
- Membuat kulit cerah, halus, gebu dan sekata sambil mengatasi kulit yang kusam.
- Menghilangkan kesan kedutan pada wajah.

D’Farra Set Eksklusif 5 Dalam 1 ini mengandungi :

- Sabun (30 gm)
- Toner penyegar (30ml)
- Serum (15gm)
- Krim Siang (5gm)
- Krim Malam (5gm)

Bahan-bahan D’Farra Set Eksklusif 5 Dalam 1 :

- Sabun (Purified Water, Soap Base, Aloe Vera Extract, Azzamide)
- Toner penyegar (Purified Water,Wtich Hazel Distilled Water, Glycerine, Rose Extract)
- Serum (Carbopol Aqua Polymer SF-1, Purified Water, Canadian Willow Herbs, Witch Hazel, Aloe Vera Extract, Allantoin, Neolone PE)
- Krim Siang (Cetearly Methicene, Alkyl Bimetleone,Capryryl Methleone, Titanium Bioxide and dimenthicene, methicone, copelymer, talc and iron oxides and dimeticone copolymer, titanium dioside.
- Krim Malam (Novemer, EC-1, Sweet Almend Oil, Mineral Oil, Glycerine, Argasol Conesae, Bete White, Neolone Pt)







Panduan Cara Pengunaan :

PAGI :
Sabun - Cuci muka dan urut perlahan-lahan, bilas dengan air bersih.
Toner - Sapukan selari diseluruh muka mengunakan kapas muka.
Serum - Ratakan ke seluruh permukaan muka dengan sekata. Buat urutan ringan, bagi memastikan serum diserap sepenuhnya.
Krim Siang - Sapukan secara nipis diseluruh permukaan muka untuk perlindungan dari sinar UV dan sebagai alas bedak.

MALAM :
Sabun - Cuci muka dan urut perlahan-lahan, bilas dengan air bersih.
Toner - Sapukan selari diseluruh muka mengunakan kapas muka.
Serum - Ratakan ke seluruh permukaan muka dengan sekata. Buat urutan ringan, bagi memastikan serum diserap sepenuhnya.
Krim Malam - Sapukan secara nipis diseluruh permukaan muka.

Serious Buyer
WhatsApp/Viber/sms: 017-6638492
Facebook: INBOX

Isnin, 11 Mac 2013

** SALE, VITAMAN RAMBUT

Semenanjung Malaysia
50 BIJI = RM30
100 BIJI = RM50

Sabah/Sarawak
50 BIJI = RM35
100 BIJI = RM55


FUNGSI:

- melembutkan & melembapkan rambut

- menyinarkan rambut
- rambut mudah diurus
- elakkan dari rambut bercabang
- merawat rambut rosak akibat bahan kimia & alat pedandan rambut
- melebatkan rambut
- rawat masalah rambut gugur
- hitamkan rambut
- melindungi rambut dari sinar UV






Rasai kelembutan rambut serta-merta hanya dgn pemakaian 1-2 biji. Rambut lebih senang di urus. Ada 5 warna (red, green, purple, white & gold) All color same function with a little bit different smell. Membantu pertumbuhan kolagen agar rambut menjadi sehat dan kuat. Selain itu berfungsi sebagai antioksidan agar tidak terjadi keguguran rambut. Vitamin ini juga membantu membaiki struktur rambut yang rosak akibat bahan kimia, melembapkan rambut yang kerin

CARA GUNA: Selepas bersyampu, keringkan rambut, putarkan hujung capsule sehingga putus, picitkan ketapak tangan dan sapukan rata pada rambut.. biarkan jangan dibilas. Gunakan sekurangnya 2-3 kali seminggu untuk kesan yang terbaik..

ISI KANDUNGAN : Aloevera oil, Pro Vit B5, Vit A, Vit E,jojoba Oil,Vit C, UV protector

Jumaat, 1 Mac 2013

** AL-FATIHAH KEPADA G/17984 skuad 2/2006

"Antara Suasana Di Lahad Datu yang sempat Dirakam oleh Penguna FB"

“AL-FATIHAH KEPADA G/17984 skuad 2/2006″ INSP ZULKIFLI MAMAT DAN SJN SABARUDIN DR UNIT 69 KOMANDO YG TELAH TERKORBAN SEMASA PERTEMPURAN DI LAHAD DATU HARI INI. G/17984 skuad 2/2006″

Dua komando polis terbunuh setelah terkena serangan mortar di Kampung Tanduo, yang menjadi kubu kumpulan penceroboh bersenjata dari selatan Filipina - Bernama

cc: Krisis Lahad Datu- Al-Fatihah 2 Anggota Unit Komando 69 Meninggal Dunia

sumber: KPPDRM

Tiny Hand With Animated Rainbow Hearts